Renault și-a îmbunătățit estimările privind evoluția pieței auto după vânzări solide în trimestrul al treilea

Grupul auto francez Renault a raportat marți o creștere de 15,9% a vânzărilor în trimestrul al treilea, ceea ce a determinat proprietarul Dacia să își îmbunătățească prognozele privind evoluția pieței auto mondiale și totodată să își confirme obiectivele comerciale pentru anul 2017, informează Reuters.

8ef52a22-eddf-458c-9ed7-aa304c37bbc9

În perioada iulie-septembrie 2017, veniturile realizate de grupul Renault au urcat la 12,22 miliarde de euro, de la 10,55 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, grație creșterilor înregistrate în cele două Americi, Europa și Asia precum și vânzărilor solide de modele ZOE și Dacia. Cifra anunțată de Renault este superioară estimărilor analiștilor intervievați de Reuters care mizau pe un rezultat de 12,1 miliarde de euro.

Numărul total de vehicule vândute de grupul Renault la nivel mondial a crescut cu 9,4% până la 866.233 vehicule pe o piață care s-a extins cu 3,4%. În Europa, înmatriculările au crescut cu 4,9% pe o piață care s-a extins cu 1,4%, cu 397.097 vehicule înregistrate în trimestrul al treilea.

Marca Renault a înregistrat o creștere de 2,9%, grație lansării noului Koleos și succesului modelului ZOE Z.E. 40. Modelul Clio este al doilea cel mai bine vândut vehicul din Europa în timp ce Captur este cel mai bine vândut crossover.

Marca Dacia a raportat o creștere de 10,3% a vânzărilor, susținută în principal de performanțele Sandero (creștere de 12%).

Directorul de vânzări de la Renault, Thierry Koskas, a apreciat că în ultimul trimestru ritmul de creștere a vânzărilor va fi similar cu cel înregistrat de la începutul anului.

În aceste condiții, Renault și-a îmbunătățit estimările privind evoluția pieței auto mondiale în 2017 până la un avans cuprins între 2-3%, comparativ cu estimările anterioare potrivit cărora piața auto mondială ar urma să înregistreze un avans cuprins între 1,5% și 2,5%. De asemenea, Renault și-a confirmat obiectivele comerciale pentru anul 2017, respectiv o creștere a volumului vânzărilor și a cotelor de piață atât în Europa, cât și pe piața internațională.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

AGERPRES/(AS — autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa Agerpres | Economie
https://www.agerpres.ro/economie/2017/10/25/renault-si-a-imbunatatit-estimarile-privind-evolutia-pietei-auto-dupa-vanzari-solide-in-trimestrul-al-treilea-09-05-45

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *