”Rigla” SSD de la Intel e un monstru cu 32 TB de spațiu de stocare

Intel a dezvăluit primul SSD de tip riglă, iar specificațiile acestuia sunt demne de luat în seamă, mai ales pentru cei care caută soluții enorme de spațiu de stocare.

Anul trecut scriam despre noile SSD-uri de acest fel de la Intel, iar acum avem ocazia să vedem specificațiile unui asemenea dispozitiv. Primul device de acest fel a fost dezvăluit de companie și primul lucru pe care-l vei remarca e formatul fizic al acestuia. Are 30,5 centimetri lungime, mai mult decât o unitate clasică, dar la interior are 32 TB de stocare.

DC P4500 este numele unității de stocare de la Intel, iar cei 32 TB încap într-un spațiu de 20 de ori mai mic decât cel pe care l-ar ocupa HDD-uri clasice. În plus, acesta consumă de 10 ori mai puțină energie decât ar face-o un HDD obișnuit.

Intel susține că 32 de astfel de SSD-uri ar putea fi puse cap la cap pentru a obține 1 PB de stocare într-un singur slot de server. În același timp, forma unică a SSD-ului înseamnă că are nevoie de doar o jumătate din fluxul de aer de care ar avea nevoie un SSD obișnuit pentru a fi răcit. ”E unul dintre motivele pentru care unele dintre cele mai mari companii care lucrează cu date, ca IBM, Microsoft și Tencent, folosesc noile SSD-uri ”riglă” pentru a-și susține operațiunile de cloud și din centrele de date”, a declarat Intel.

SSD-urile avansează mult mai rapid decât alte tehnologii contemporane, iar prețurile scad din ce în ce mai mult per GB de stocare. Firește, s-ar putea să mai ai de așteptat până să ai propria ”riglă” de 32 GB pentru acasă.

Sursa | Play Tech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *