Roman (PNL) către ministrul de Interne: Rezolvați urgent problemele; nu aș vrea să auzim de o explozie a fenomenului infracțional

Deputatul liberal Florin Roman a făcut apel, luni, la ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, să rezolve urgent problemele din sistem.

f83adb37-e0fd-4de0-9189-57fb6ed36850

“Rugămintea noastră, doamna ministru, este să vedem unde sunt lucrurile urgente care țin de siguranța cetățeanului și de infracțiuni extrem de grave, să nu ne facem că nu există. (…) Nu cred că este important să ne întoarcem la Burebista, este important să constatăm că în stradă sunt probleme, că ele trebuie rezolvat rapid, pentru că mare parte din măsurile pe care dvs le-ați anunțat țin de soluții pe termen mediu și lung. Doamna ministru, fac apel la dvs, la colegii din jurul dvs, să rezolvați rapid aceste probleme, pentru că nu aș vrea să auzim în perioada imediat următoare de o explozie a fenomenului infracțional la nivel stradal, de omoruri sau alte infracțiuni comise cu violență și să spunem atunci că doar am bifat ceea ce ați numit dvs și regret că ați spus asta “un demers politicianist””, a afirmat Roman, la dezbaterile din Camera Deputaților privind pensionările și reangajările din MAI, la care participă ministrul Carmen Dan.

El a susținut că prezentarea ministrului de Interne, Carmen Dan, din plenul Camerei Deputaților a fost în proporție de 80% “parte politică”.

“O asemenea abordare nu vă ajută”, a spus Roman.

Liberalul a precizat că Ministerul Afacerilor Interne are un deficit de personal operativ evident.

“Recentele pensionări din sistem pun în real pericol în special în zona de ordine publică, de siguranță a cetățeanului. Oricâte date statistice ne-ați prezenta, în România reală se desființează posturi rurale de poliție, iar altele funcționează în marea lor majoritate cu un singur agent de poliție”, a declarat Florin Roman.

El a susținut că în municipiile reședință de județ mai există una sau două patrule mixte de polițiști și jandarmi și că este un mare deficit și în ceea ce îi privește pe polițiștii criminaliști.

Roman a arătat, de asemenea, că discuțiile privind pensionările din MAI s-au purtat din perspectivă morală.

AGERPRES/(A — autor: Florentina Peia, editor: Andreea Rotaru)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/16/roman-pnl-catre-ministrul-de-interne-rezolvati-urgent-problemele-nu-as-vrea-sa-auzim-de-o-explozie-a-fenomenului-infractional-18-26-09

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *