Roots Revival lansează albumul “Quieter than Silence”

Formația Roots Revival lansează, în cadrul unui concert susținut pe 11 noiembrie, de la ora 19,00, la Sala Radio din București, albumul “Quieter than Silence”/”Mai tăcut decât liniștea”, o formă de exprimare a compasiunii artiștilor pentru sirienii aflați în suferință, mâhniți și pribegi, informează un comunicat transmis AGERPRES.

c1b43498-b22c-4d42-b78d-548afc814a6f

Lansarea albumului va fi precedată de două concerte care vor avea loc la București pe 7 noiembrie la Hermitage Urban Spiritual Hubi și pe 8 noiembrie la Apollo 111, urmate de un turneu la Brașov (12 noiembrie — Centrul Cultural Reduta) și Bistrița (13 noiembrie — Sinagoga).

Roots Revival este la al treilea album. După “Chapter one — Maramureș” și “Chapter Two — Colors of Maria” (Maria Tănase), care au avut ca sursă de pornire rădăcinile folclorului românesc, “Quieter than Silence” prezintă compoziții de inspirație persană și siriană (alepiană), interpretate la instrumente orientale — ney, setar, oud, kamancheh, percuție iraniană — și contrabas.

“Quieter than Silence” este un proiect muzical independent, multicultural, născut dintr-o poveste de prietenie. Un iranian — Mehdi Aminian (ney, setar, voce) și un sirian — Mohamad Zatari (oud) s-au întâlnit în București și au început să cânte împreună. Proiectul a căpătat amploare, când Leila Soldevila (contrabas — Franța), Behnam Masoumi (percuție — Iran) și Zabih Vahid (kamancheh — Iran) au acceptat invitația celor doi de a li se alătura.

Versurile lui Rumi, Hatef Esfahani, Omar Khayyam și Ahmad Shamloo, cântate în versiunea originală persană și traduse în limba engleză în broșura albumului, aduc un mesaj de dragoste și sunt menite să conecteze oamenii de pretutindeni.

“‘Quieter than Silence’ este un exercițiu de modestie, prin care artiștii au decis ca imaginea lor să nu fie în prim plan, ci muzica, renunțând la a-și face văzute chipurile pe materialele publicitare. Astfel, muzica își va transmite nemijlocit mesajul. (…) Proiectul acesta reprezintă o călătorie simbolică de revenire la nimic, la tabula rasa a existenței pentru a investi sunetele cu o nouă putere creativă, demnă de dialog”, spune Mehdi Aminian — inițiator, compozitor, interpret și producător al proiectului, citat în comunicat.

Biletele la concertul de la Sala Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Agenția Națională de Presă AGERPRES este partener media al evenimentului.

AGERPRES/(AS — autor: Petronius Craiu, editor: Claudia Stănescu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/25/roots-revival-lanseaza-albumul-quieter-than-silence–12-41-27

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *