Rugby: Am încercat să readuc vechiul spirit al echipei, spune antrenorul Stelei, Dănuț Dumbravă

Dănuț Dumbravă, antrenorul echipei de rugby Steaua București, spune că de când a preluat banca tehnică a ”militarilor” a făcut în așa fel încât jucătorii să vină cu drag la antrenamente, să joace de plăcere, considerând că doar în acest fel vor veni rezultate bune.

59568df4-302f-4dfd-94c9-4ff3ebbfe5fb

”Am încercat să readuc vechiul spirit al echipei, spirit care era mult mai prezent anii trecuți, când ne bucuram împreună, când veneam cu plăcere la antrenamente, când eram o echipă. Mi-am dorit foarte mult să fac ca antrenamentele să nu mai fie o povară pentru jucători, să vină și să joace din plăcere, pentru că indiferent de cât ai câștiga financiar, dacă nu faci cu plăcere ceea ce faci, te chinui degeaba. Vreau să fim cu adevărat o echipă, o familie e mult spus, însă dacă reușim să fim o echipă, vom avea un sezon bun”, a spus Dumbravă, într-un interviu acordat site-ului SuperLigii.

El a arătat că își dorește de la componenții formației să practice un rugby plăcut, cu mai multe faze legate și cu ținerea balonului cât mai mult în joc.

”Nu mai vrem să fie un joc bătrânesc, cu multe grămezi, cu lovituri de pedeapsă care pun pe tabelă punctele cu care să câștigăm meciul. Încercăm să punem în valoare toți jucătorii pe care îi avem, nu doi-trei să muncească iar restul să stea pe teren. Vrem să avem 15 jucători și alți 8 în așteptare care vor să intre și să dea totul. Obiectivul acesta este: să jucăm multe baloane la mână, să avem un joc în viteză, cu multe faze, să punem în valoare calitățile individuale ale jucătorilor tineri care vor să se afirme”, a spus tehnicianul roș-albaștrilor.

Dumbravă a menționat că deși este un antrenor tânăr, care îi cunoaște pe mulți dintre componenții actuali ai lotului stelist cu care a și jucat, există un respect reciproc.

”Cunosc toți jucătorii de la Steaua, cu mulți dintre ei am și jucat, pe cei mai tineri i-am văzut crescând în pepiniera clubului, deci nu a fost vreo problemă de acomodare sau ceva. Eu i-am respectat tot timpul, mă respectă și ei pe mine și cred că de aici pornește totul. Prefer să vorbim pe față despre toate acele lucruri care ne frământă, nu avem de ce să ne ascundem pentru că doar așa echipa va avea o evoluție din ce în ce mai bună. Respectul a fost creat de la început, de când am fost prezentat oficial la echipă. Jucătorii de la Steaua și-au respectat antrenorii indiferent de numele acestora. Băieții înțeleg că sunt niște limite, nu întrec măsura, sunt băieți educați”, a menționat Dănuț Dumbravă.

El a mai spus, printre altele, a fi antrenor la Steaua este o ”provocare” și un lucru care te ”responsabilizează” deoarece este un club cu o istorie și o tradiție bogată care obligă la rezultate bune.

Steaua a terminat neînvinsă turul sezonului regulat din SuperLiga CEC Bank 2017-2018. Fără a avea o campanie spectaculoasă de transferuri pentru noul sezon competițional, bazându-se mai mult pe jucătorii tineri crescuți în pepiniera proprie și pe ”Stejarii” cu experiență, Steaua a reușit să adune în prima parte a competiției cinci victorii și un rezultat de egalitate.

Tehnicianul ”militarilor”, Dănuț Dumbravă (36 ani) este cel mai tânăr antrenor din primul eșalon valoric, SuperLiga CEC Bank.

AGERPRES/(AS—autor: Adrian Drăguț, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/sport/2017/10/19/rugby-am-incercat-sa-readuc-vechiul-spirit-al-echipei-spune-antrenorul-stelei-danut-dumbrava-21-49-37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *