Rugby: Numărul jucătorilor străini, în scădere în SuperLiga CEC Bank

Numărul jucătorilor străini care au evoluat în meciurile din turul sezonului regulat al SuperLigii CEC Bank la rugby, ediția 2017-2018, este în scădere față de anii precedenți, menționează site-ul competiției interne.

aa3b7aa2-6759-4d9b-a12d-979fa55ff098

”S-a încheiat turul sezonului regulat al ediției 2017-2018 a SuperLigii CEC Bank, partide în care, ca și în anii anteriori, la spectacolul din teren o contribuție aparte și-au adus-o jucătorii străini, unii dintre aceștia fiind posibili continuatori ai ascensiunii în lotul Stejarilor a unor nume precum Johannes Van Heeden, Jack Umaga, Stephen Shennan, Paula Kinikinilau sau Jack Cobden. Fără a lua în calcul pe jucătorii aflați în situatia celor enumerați mai sus, care deja sunt eligibili și evoluează pentru Stejari, în turul sezonului regulat s-au aflat pe teren 56 de jucători străini, un număr în scădere față de edițiile precedente când totalul acestora număra 70 (în 2015) sau 72 (în 2016-2017), apropiată de statistica sezonului 2014 când la echipele din primul eșalon valoric erau legitimați 54 de jucători din alte țări”, scrie sursa citată.

În schimb, în comparație cu edițiile precedente, o trăsătură comună o reprezintă proveniența acestor jucători. Majoritatea sunt originari din Tonga, naționala pe care Stejarii o vor întâlni într-o partidă test în luna noiembrie a acestui an, 18 la număr. Așa cum se întâmpla și în anterioarele trei sezoane, echipa cu cei mai mulți tongani, cinci, este Dinamo București, dar cu siguranță cel care a ieșit în evidență a fost William Helu, aripa timișorenilor, autor a patru eseuri.

După tongani, urmează sud-africani—12; fijieni—8; georgieni—6; australieni și neozeelandezi—3, Scoția, Anglia, Samoa, Serbia, Zimbabwe, și Republica Moldova având câte un jucător în campionatul nostru.

Timișoara Saracens are 11 jucători străini în lot, CSM Știința Baia Mare, CSM București, Dinamo București câte 10, Politehnica Iași 7, Steaua București 5, Universitatea Cluj — 3.

De altfel, jucătorii străini și-au adus contribuția decisivă la marcarea a 57 de încercări, procentaj de 43% din totalul celor consemnate, iar liderul clasamentului finalizatorilor în terenul de țintă este Hinckley Vaovasa ( 6 eseuri), de la CSM București, cel care alături de componentul echipei Timișoara Saracens, Manumua Tevita, au fost singurii recompensați cu titlul de ”Jucătorul etapei”.

În privința punctelor marcate, acestea au fost în număr de 399, topul primilor trei jucători străini având următoarea componență: Taniela Maravunawaswasa, de la CSM Știința Baia Mare (51 puncte), Darren Baron, uvertura celor de la CSM București (44 puncte) și din nou Hinckley Vaovasa (35 puncte), acesta aflat la prima ediție de campionat în SuperLiga CEC Bank.

Dintre jucătorii străini aflați la primul sezon în SuperLiga CEC Bank s-au mai remarcat Jone Nasalo (Știința Baia Mare), autor a patru încercări, talonerul dinamoviștilor, georgianul Merab Matkava, respectiv conaționalii acestuia din echipa ”tigrilor”, Lașa Azalațe și Omar Balișvili.

AGERPRES/(AS—autor: Adrian Drăguț, editor: Teodora Oprea, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/sport/2017/10/16/rugby-numarul-jucatorilor-straini-in-scadere-in-superliga-cec-bank-19-01-03

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *