Rugby: Samoa a anunțat lotul pentru meciurile-test din noiembrie, printre care și cel cu România

Federația de rugby din Samoa a anunțat lotul de 30 de jucători cu care va veni, în noiembrie, în Europa, pentru partidele test contra Scoției, Angliei și României, 7 dintre aceștia fiind debutanți, scrie FRR.

79e84d0a-5fc2-4f63-862f-c2fcc01b7cd7

”Cu două înfrângeri suferite în acest an, în partidele cu Fiji și Tonga, Samoa a ratat calificarea directă la Cupa Mondială având încă șansa de a ajunge la Tokyo în 2019 dacă se va impune fie în barajul intercontinental cu reprezentanta Europei, fie în recalificări. Pentru aceasta, Titimaea Tafua, antrenorul samoanilor, a alcătuit un lot de 30 de jucători, dintre care șapte debutanți, care în luna noiembrie se vor confrunta în partide test cu Scoția, România și Anglia. Astfel, din cei trei jucători de linia a doua, doi se vor afla înaintea debutului, Brandon Nansen și Josh Tyrell, ambii evoluând la North Harbour în Noua Zeelandă, în aceeași situație fiind și mijlocașii la deschidere AJ Alatimu și Rohan Saifoloi, componenți ai echipelor australiene Brisbane City, respectiv Sydney Rays”, menționează sursa citată.

Poate cel mai interesant nume dintre debutanți este Jamie-Jerry Taulagi, fost la Reds și Sunwolves, în prezent la Exeter Chiefs (Anglia).

Patru dintre componenții trupei lui Titimaea Tafua sunt colegi de echipă și la Bristol, echipă din eșalonul secund al Angliei, Chris Vui, Jack Lam, Alapati Leiua și David Lemi, acesta din urmă fiind și căpitanul celor supranumiți Manu Samoa precum și deținătorul celor mai multe selecții din actualul lot de jucători, 51 la număr.

Chiar dacă evoluează în Top 14 și Aviva Premiership, doar o parte dintre samoani reușesc să se impună la echipele de club. Dintre aceștia Paulo Alo-Emile este unul dintre pilierii de bază a lui Stade Francais, Ofisa Treviranus joacă la London Irish, iar Ahsee Tuala se evidențiază la Northampton Saints.

Pentru ”Stejari”, aceasta va fi cea de-a doua partidă test împotriva celor din Samoa, prima întâlnire consemnându-se în 1989, când tricolorii s-au impus cu rezultatul de 32-24.

România va juca pe 18 noiembrie cu Samoa, de la ora 18,00, apoi, pe 25 noiembrie cu Tonga, la aceeași oră, ambele partide urmând să aibă loc pe stadionul național ”Arcul de Triumf” din București.

În clasamentul mondial, Tonga este pe locul 13, România pe 15, iar Samoa pe 16.

Lotul naționalei Samoa:
Pilieri: Paulo Alo-Emile (Stade Francais), Donald Brighouse (Otago), Jordan Lay (Bay of Plenty), Logovi’i Mulipola (Leicester Tigers), Hisa Sasagi(Otago)
Taloneri: Manu Leiataua (Bayonne), Motu Matu’u (Gloucester)
Linia a doua: Fa’atiga Lemalu (fără echipă), Brandon Nansen (North Harbour), Josh Tyrell (North Harbour), Chris Vui (Bristol)
Linia a treia: Piula Fa’asalele (Toulouse), Maurie Fa’asavalu (Oyonnax), TJ Ioane (Sale Sharks), Jack Lam (Bristol), Ofisa Treviranus (London Irish), Taiasina Tuifu’au (Lyon)
Mijlocași la grămadă: Auvasa Faleali’i (Nevers), Kahn Fotuali’i (Bath), Melani Matavao (Aana Chiefs)
Mijlocași la deschidere: AJ Alatimu (Brisbane City), Rohan Saifoloi (Sydney Rays)
Centri: Kieron Fonotia (Ospreys), Rey Lee-Lo (Cardiff Blues), Alapati Leiua (Bristol)
Aripi: David Lemi (Bristol), Tim Nanai-Williams (Chiefs), Paul Perez (Toulouse), Jamie-Jerry Taulagi (Exeter)
Fundaș: Ahsee Tuala (Northampton Saints).

AGERPRES/(AS—autor: Adrian Drăguț, editor: Mihai Țenea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/sport/2017/10/25/rugby-samoa-a-anuntat-lotul-pentru-meciurile-test-din-noiembrie-printre-care-si-cel-cu-romania-15-21-45

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *