Rusia a negat planurile de a folosi arme nucleare în Ucraina

Rusia a negat planurile de a folosi arme nucleare în Ucraina

Rusia nu va folosi arme nucleare în timpul operațiunii sale militare speciale în Ucraina. Aceste planuri au fost anunțate de Alexei Zaițev, director adjunct al Departamentului de Informare și Presă al Ministerului de Externe al Rusiei, citat de RIA Novosti.

„Am fost nevoiți în repetate rînduri să infirmăm insinuările cu privire la posibila utilizare a armelor nucleare de către Rusia în cadrul operațiuni militare speciale. Aceasta este o minciună deliberată”, a spus Zaițev. El a promis că Moscova va continua să respecte principiile conform cărora „nu pot exista învingători într-un război nuclear și acesta nu trebuie să fie dezlănțuit”.

Potrivit diplomatului, Rusia a fost cea care a reușit să convingă Statele Unite și toate cele cinci state nucleare să confirme aderarea la acest principiu.

În aprilie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a explicat și el că Rusia, la etapa actuală a operațiunii speciale din Ucraina, ia în considerare posibilitatea de a utiliza doar arme convenționale, răspunzînd astfel declarației președintelui ucrainean Vladimir Zelenski precum că Rusia ar fi pregătită să facă uz de arme nucleare.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/rusia-a-negat-planurile-de-a-folosi-arme-nucleare-in-ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.