Rusia intenționează să creeze un manual despre informațiile false

Rusia intenționează să creeze un manual despre informațiile false

Rusia planifică să creeze un manual despre informațiile false, care să conțină modalități de a le demasca. Despre acest lucru a spus primul vicepreședinte al Comisiei Camerei Publice a Federației Ruse pentru dezvoltarea comunității informaționale a mass-media și a comunicațiilor în masă, Alexandr Malkevici, transmite de RIA Novosti.

Potrivit lui Malkevici, Centrul pentru combaterea amenințărilor digitale al Universității Federale din Caucazul de Nord (NCFU), al cărui conducător el este, va lansa în acest an un manual de instruire. „Specialiștii Centrului pentru combaterea amenințărilor digitale lucrează la crearea unui manual care va include peste 20 de falsuri și metodele de demascare a lor”, a spus el.

Malkevici a adăugat că în toamna anului 2022 urmează să aibă loc un festival de instruire media— pe platforma NCFU vor avea loc conferințe și mese rotunde, unde jurnaliști și experți cunoscuți își vor împărtăși experiența. El a menționat că centrul va lansa un program special de instruire pentru jurnaliști.

La 4 martie, președintele Vladimir Putin a semnat o lege privind pedeapsa penală pentru distribuirea informațiilor false despre Forțele Armate ale Federației Ruse. Legea a introdus în Codul Penal al Rusiei articolul 207.3 „Răspîndirea publică a informațiilor false despre utilizarea Forțelor Armate ale Federației Ruse. Pedeapsa maximă pentru aceasta prevede de la zece la cincisprezece ani de închisoare.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/rusia-intentioneaza-sa-creeze-un-manual-despre-informatiile-false

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *