Rusia redeschide o legătură prin feribot cu Coreea de Nord

După două luni de întreruperi, duminică s-au reluat cursele de feribot între portul rusesc Vladivostok și cel nord-coreean Rajin, informează agenția RIA, preluată de Reuters. Primul transport a fost exclusiv de marfă.

864da5c9-b7ec-4d10-871e-11920192e788

Linia de feribot, singura dintre Rusia și Coreea de Nord, a fost deschisă în mai, pentru mărfuri și pasageri — în special turiști chinezi, precizează Reuters. În august, cursele s-au întrerupt deoarece portul Vladivostok a refuzat să mai furnizeze servicii companiei de navigație, care întârziase plățile.

Katina Adams, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american, a reamintit luni că SUA insistă să se implementeze toate sancțiunile decise de Consiliul de Securitate al ONU și a cerut tuturor țărilor membre ale organizației să ia măsuri suplimentare pentru a pune maximum de presiune asupra Coreei de Nord, “inclusiv prin ruperea legăturilor sale economice și diplomatice”.

După intensificarea programului nord-coreean de înarmare nucleară și cu rachete, anul acesta, Rusia a susținut sancțiuni ale ONU împotriva regimului de la Phenian, dar s-a opus eforturilor conduse de Statele Unite de a izola economic Coreea de Nord. Președintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret privind impunerea de interdicții Coreei de Nord, în conformitate cu prevederile unei rezoluții adoptate de Consiliul de Securitate.

AGERPRES/(AS — editor: Marius Hosu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/17/rusia-redeschide-o-legatura-prin-feribot-cu-coreea-de-nord-02-48-49

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *