Rusia și-a schimbat poziția cu privire la aderarea Ucrainei la UE

Rusia și-a schimbat poziția cu privire la aderarea Ucrainei la UE

Poziția Rusiei cu privire la aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană s-a schimbat, iar acum ea coincide cu opinia oficială a Moscovei cu privire la aderarea Kievului la NATO. Despre acest lucru a declarat într-un interviu pentru ediția britanică UnHerd News, Dmitri Poleanski, primul reprezentant permanent adjunct al Rusiei la ONU.

„Nu vom putea obține pacea în Ucraina fără demilitarizare și denazificare”, a adăugat Poleanski, fără a explica dacă aderarea Kievului la UE va afecta aceste obiective. Reprezentantul permanent adjunct a adăugat, de asemenea, că nu vede oportunități de soluționare a conflictului la nivel diplomatic.

Anterior, șeful delegației ruse la negocierile cu Ucraina, consilierul prezidențial Vladimir Medinski a declarat: Moscova nu se opune dorinței Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană, dar insistă să renunțe producția și desfășurarea tuturor tipurilor de arme de distrugere în masă pe teritoriul său, precum și să interzică prezența bazelor militare străine și a trupelor acolo.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/in-lume/rusia-si-a-schimbat-pozitia-cu-privire-la-aderarea-ucrainei-la-ue

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *