Sălaj: Echipa Invictus Zalău va duce “galbenul” tricolorului la Carei

Echipa Invictus Zalău va duce culoarea galbenă a drapelului național de la Zalău la Carei, parcurgând ultima etapă a traseului București – Carei, după ce echipa clujeană a predat Ștafeta Invictus România 2017 marți, în cadrul unui ceremonial desfășurat în fața primăriei Zalău.

386dece4-7efd-486e-8b2f-eaed43ad9eda

Delegația militarilor din Cluj a fost întâmpinată, la orele amiezii, pe muzică de fanfară, de către oficialitățile locale, militarii ștafetei din Zalău și doi veterani de război.

“Astăzi este despre veterani, despre sacrificiu, despre recunoștință, despre patriotism, despre simboluri naționale, cuvinte care nu vrem și nu trebuie să devină desuete. Ștafeta veteranilor este un eveniment organizat de Asociația Voluntarilor Invictus România, în cooperare cu autoritățile locale și constă în refacerea în alergare, în preajma Zilei Armatei, a traseului parcurs de armata României de la București la Carei, în lupte pentru eliberarea țării, arătând în felul nostru respectul pentru cei care și-au sacrificat viața sau sănătatea pentru patrie, în orice timp sau loc unde neamul acesta a fost purtat de vremuri. Asociația voluntarilor Invictus este o echipă de oameni, militari și civili, capabili să facă diferența, să schimbe, să motiveze, să inspire. Ne propunem să creăm o punte între militari și civili, ca oameni. Este un ideal prin care sufletul curat este pus în slujba voluntariatului și a camarazilor”, a declarat plutonier major Dârjan Florin, membru al ștafetei Zalău.

După predarea steagului de către voluntarii din Cluj, pe drapel au semnat atât primarul Zalăului, Ionel Ciunt, cât și cei doi veterani prezenți la festivitate și membrii ștafetelor din cele două orașe.

“Chiar dacă plouă și timpul nu este foarte frumos, momentul la care participăm este unul important pentru comunitatea noastră, mai ales că el precede ziua de 25 octombrie, ziua în care întreaga țară sărbătorește oștirea română. Acest proiect Invictus, la care participați, și ștafeta Invictus se dorește să fie, deopotrivă, o luptă împotriva ignoranței, iar pe de altă parte, o punte de legătură între militari și civili. Drapelul pe care îl purtați cuprinde în el, ca simbol național, întreaga noastră istorie. Vă mulțumim că ne-ați adus, pentru o clipă, eroii acasă și au venit să ne zică nouă, generațiilor de azi și generațiilor care urmează după noi, că ei au dat supremă jertfă pe câmpurile de bătălie, pentru întregirea neamului și a țării”, a precizat, la rândul său Ionel Ciunt.

După primirea ștafetei, echipa Invictus Zalău s-a îndreptat spre Cimitirul Eroilor din Zalău, unde a depus eșarfe tricolore la mormintele eroilor căzuți, după care, va continua traseul spre Carei.

Este primul an în care ștafeta parcurge trei trasee, fiecare având desemnată o culoare a tricolorului: traseul Iași — Carei poartă culoarea albastră, traseul București — Carei poartă culoarea galbenă și traseul Craiova — Carei poartă culoarea roșie. Cele trei ștafete se vor reuni în 25 octombrie, la Carei, în timpul ceremonialului dedicat Zilei Armatei Românei, pentru a întregi tricolorul românesc.

Echipa Invictus Zalău va parcurge ultima etapă a traseului București — Carei, purtând culoarea galbenă a drapelului de la Zalău la Carei. Membrii echipei sunt plutonier major Dârjan Florin, plutonier major Magdaș Daniel, fruntaș Crainic Andrei și fruntaș Inceu Andreea. Susținătorii echipei sunt Inspectoratul Județean de Jandarmi Sălaj, Organizația Crucea Roșie Sălaj, Inspectoratul Județean de Poliție Sălaj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum”, cicliști sălăjeni, elevi din unitățile de învățământ din județ.

AGERPRES/(A — autor: Sebastian Olaru, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/24/salaj-echipa-invictus-zalau-va-duce-galbenul-tricolorului-la-carei-13-50-55

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *