Sandu a promulgat Legea pentru ratificarea Acordului dintre R. Moldova și Guvernul SUA

Sandu a promulgat Legea pentru ratificarea Acordului dintre R. Moldova și Guvernul SUA

Președinta Maia Sandu a semnat decretul privind promulgarea „Legii pentru ratificarea Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvemul Republicii Moldova și Guvemul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru constructia Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Republica Moldova”.

Majoritatea parlamentară a ratificat, în ședința din 5 mai a Legislativului, Acordul dintre Guvernul Rep. Moldova și Guvernul SUA privind vînzarea unui teren de cinci hectare în centrul Chișinăului. Astfel, pe terenul fostului Stadion urmează să fie construit un nou sediu al misiunii diplomatice americane.

Acordul ratificat oferă posibilitatea vînzării terenului Stadionului Republican cu o suprafață de peste cinci hectare, aflat în paragină din 2007, din perioada Guvernului Tarlev. Guvernul american va suporta cheltuielile de cumpărare a terenului. Acordul de vînzare a acestui teren a fost aprobat în anul 2019, în perioada Guvernului democratului Filip. Acum doi ani, deputații PSRM și din Partidul „Șor”, au adoptat o lege ce prevedea retrocedarea terenului fostului Stadion Republican în proprietatea statului. Legea a fost, însă, ulterior, declarată neconstituțională.

Maia Sandu a semnat decretul privind Legea pentru ratificarea Acordului dintre R. Moldova și Guvernul SUA pentru construcția un nou sediu al diplomației americane (doc)

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/sandu-a-promulgat-legea-pentru-ratificarea-acordului-dintre-r-moldova-si-guvernul-sua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *