Sandu își dorește soluționarea conflictului transnistrean pe cale pașnică

Sandu își dorește soluționarea conflictului transnistrean pe cale pașnică

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit astăzi, la Chișinău, cu ministra Afacerilor Externe a Suediei, Președintele în Exercițiu al OSCE, doamna Ann Linde, care se află într-o vizită de lucru în țara noastră, notează Noi.md

„Am discutat despre evoluțiile din dosarul transnistrean, inclusiv situația pandemică din regiune și problemele ce țin de respectarea drepturilor omului în stînga Nistrului. Am vorbit și despre pregătirile pentru relansarea, în această toamnă, a procesului de negocieri în format 5+2. Am confirmat determinarea noastră de a găsi soluții pașnice pentru apropierea celor două maluri, prin politici coerente de reintegrare, ce urmăresc consolidarea statului Republica Moldova”, a spus șefa statului.

Președinta Maia Sandu a discutat cu ministra Ann Linde și despre relațiile bilaterale între Moldova și Suedia, despre agenda noastră de reforme, axată pe combaterea corupției și reformarea justiției, consolidarea instituțiilor de stat și digitalizarea serviciilor publice, relansarea economică și dezvoltarea locală.

„Sunt priorități pentru care avem nevoie de sprijin larg. Suedia este unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai țării noastre – am discutat, în acest context, despre perspectivele cooperării pentru următorii ani. Am mulțumit totodată Suediei pentru sprijinirea parcursului nostru european, inclusiv în cadrul Parteneriatului Estic”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

Sursa/noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/sandu-isi-doreste-solutionarea-conflictului-transnistrean-pe-cale-pasnica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *