Sandu, la summitul Platformei Crimeea: „Sîntem o țară pașnică cu oameni pașnici”

Sandu, la summitul Platformei Crimeea: „Sîntem o țară pașnică cu oameni pașnici”

La Kiev are loc al doilea summit al Platformei Crimeea, la care participă online și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

La eveniment vor lua parte reprezentanți ai aproximativ 60 de țări și organizații internaționale: fiind așteptați în special, secretarul general al NATO Stoltenberg și președintele polonez Duda, transmite agora.md.

„Ne-am văzut la Kiev acum un an și ne-am exprimat susținerea fermă pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional. Platforma Crimeea a fost creată ținînd cont de faptul că ordinea internațională funcționează doar atunci cînd se bazează pe reguli, inviolabilitatea frontierelor, neutilizarea forței și amestecului în treburile interne ale țării”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a vorbit despre războiul din Ucraina și importanța respectării ordinii internaționale, reiterînd faptul că Republica Moldova este o țară pașnică.

„Țara mea nu este o excepție, sîntem o țară pașnică cu oameni pașnici. Nu poți avea securitate regională, într-o lume fără reguli. Niciun stat nu se va simți niciodată în siguranță”, a adăugat șefa statului.

Al doilea summit al Platformei Crimeei a început astăzi la Kiev și de desfășoară în format online.

Sursa/noi.md
Articol / https://noi.md/md/politica/sandu-la-summitul-platformei-crimeea-sintem-o-tara-pasnica-cu-oameni-pasnici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *