Şapte candidaţi înscrişi pentru funcţiile de şef vacante la nivelul Poliţiei Olt

Pentru postul de şef la Serviciul Rutier Olt sunt cei mai mulţi candidaţi înscrişi, trei la număr, iar unul dintre ei este un ofiţer de poliţie din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. Comisarul şef Bogdan Voica, inspectorul principal Cristian Tiţa, ambii din cadrul Poliţiei Olt, şi comisarul şef Florin Cristea de la Dolj sunt numele candidaţilor înscrişi pentru a ocupa şefia Serviciului Rutier al IPJ Olt. La ora actuală, postul este ocupat interimar de inspectorul principal Cristian Tiţa, fost şef al Biroului Rutier Slatina, imediat după ieşirea la pensie a fostului şef, comisarul şef Ilie Roşu, funcţia fiind ocupată tot prin interimat de comisarul şef Bogdan Voica, iar mai apoi de comisarul Cristian Bădiţă, cel care în prezent este împuternicit adjunct al inspectorului şef al IPJ Olt pe linie de ordine publică şi rutieră.
Candidaţii înscrişi la concursul organizat pentru postul de şef al Poliţiei municipiului Slatina sunt comisarul şef Mihai Mihalache şi comisarul Marian Bărbulescu, ambii din cadrul inspectoratului de poliţie oltean. Comisarul şef Mihai Mihalache este cel care, în prezent, ocupă ca interimar funcţia de şef al Poliţiei Slatina, cel care înainte era adjunct al aceleiaşi instituţii. Postul a rămas vacant odată cu ieşirea la pensie a fostului şef, comisarul şef Vasile Stoean, iar înainte de comisarul şef Mihalache, la şefia Poliţiei Slatina s-a aflat comisarul Sorinel Bărbuică.
Atât postul de şef al Serviciului Rutier Olt, cât şi cel al Poliţiei municipiului Slatina, au mai fost scoase la concurs şi la sfârşitul anului trecut, însă niciunul dintre candidaţii încrişi nu a promovat examenul. Numele acestora se regăsesc şi acum printre cei care şi-au depus dosarele de înscriere la concursul organizat de IPJ Olt, respectiv comisarul şef Bogdan Voica şi comisarul Marian Bărbulescu.
Pentru şefia Serviciului Cabinet al Poliţiei Olt sunt tot doi candidaţi înscrişi, respectiv un fost ocupant al acestei funcţii, cât şi actualul. Este vorba de comisarul şef Claudia Radu, care vine de la Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina, şi comisarul Roxana Filip. Postul de şef Serviciu Cabinet a rămas vacant după ce comisarul şef Alina Popescu, fosta ocupantă a funcţiei, a fost numită consilier al ministrului Afacerilor Interne, iar ulterior aceasta a fost ocupată prin interimat de comisarul şef Claudia Radu, fost purtător de cuvânt al inspectoratului. După ce şi comisarul şef Radu s-a transferat la Şcoala de Poliţie Slatina, funcţia de şef a rămas din nou vacantă, iar în prezent interimatul este asigurat de comisarul Roxana Filip.
Concursurile pentru şefia Serviciului Rutier Olt şi Poliţia municipiului Slatina sunt programate a se desfăşura pe 20 iunie, începând cu ora 15:00, respectiv ora 11:00, iar cel pentru şefia Serviciului Cabinet al IPJ Olt are loc pe 6 iunie, cu începere de la ora 11:00. Examenul constă în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale, din tematica şi bibliografia stabilite de comisie, „admis” urmând a fi declarat candidatul care a obţinut cea mai mare notă şi este notat cu cel puţin 7,00. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *