Scandalul Kobe Steel se extinde: 500 de firme afectate

Kobe Steel, al treilea producător de oțel din Japonia, a anunțat vineri că numărul firmelor afectate de scandalul falsificării datelor privind calitatea produselor sale a crescut de la 200 la 500, transmite BBC.

632993ea-c580-4b3a-8788-f8587c0fc475

Compania niponă a admis că a publicat date false privind soliditatea și durabilitatea unor produse din aluminiu și cupru. Știrea a provocat un declin semnificativ al acțiunilor săptămâna aceasta, ștergând aproximativ 1,8 miliarde de dolari din capitalizarea sa bursieră.

Peste 30 de clienți din Japonia, inclusiv Daimler și Airbus, sunt afectați de scandalul Kobe Steel, a anunțat vineri publicația niponă Nikkei.

Airbus a precizat că nu a cumpărat produse direct de la Kobe Steel, dar investighează lanțul său de furnizare.

“Până acum nu am identificat niciun furnizor care și-a procurat de la Kobe Steel materialele pentru componentele cu care sunt echipate aeronavele noastre”, a precizat un purtător de cuvânt al grupului aeronautic european.

Printre firmele care ar fi putut folosi materiale de la Kobe Steel ce nu îndeplinesc standardele se află General Motors, Boeing, compania niponă de căi ferate, Hitachi, Toyota, Mazda, Honda și Mitsubishi Heavy Industries.

În cursul unei conferințe de presă organizată în week-end, unul dintre vicepreședinții Kobe Steel, Naoto Umehara, a recunoscut că datele referitoare la produsele din aluminiu și cupru au fost falsificate în mod sistematic, pentru a îmbunătăți caracteristicile anumitor produse, o practică începută în urmă cu câțiva zeci de ani, fără ca directorii să fie la curent.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Dicu, editor: Oana Tilică, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Economie
https://www.agerpres.ro/economie/2017/10/13/scandalul-kobe-steel-se-extinde-500-de-firme-afectate-17-42-22

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *