Schi alpin: Elvețianul Carlo Janka, accidentat grav la un genunchi

Schiorul elvețian Carlo Janka a suferit o gravă accidentare la genunchiul drept, marți, la antrenament, a anunțat federația din țara sa.

0e1a63b0-7d95-4100-9465-ba5296183ce5

Sursa foto: (c) Carlo Janka / Facebook

În timpul antrenamentului de marți, Janka a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat de la genunchiul drept, alăturându-se astfel unei lungi liste de schiori accidentați, între care austriacul Marcel Hirscher, de șase ori câștigător al Cupei Mondiale, norvegienii Aksel Lund Svindal și Aleksander Kilde, slovena Ilka Stuhec, elvețianca Lara Gut și austriaca Anna Veith-Fenninger, în timp ce Cupa Mondială de schi alpin debutează în acest weekend la Solden (Austria).

”Este o lovitură dură pentru mine”, a spus campionul austriac, care a renunțat la operație în favoarea unui tratament ”conservator”, pentru a reduce timpul de recuperare și a prinde avionul pentru Coreea de Sud.

Federația elvețiană de schi nu s-a pronunțat încă asupra duratei indisponibilității sportivului său, însă Janka riscă să nu mai schieze prea mult în acest sezon și chiar ar putea spune adio Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang (Coreea de Sud), care debutează pe 9 februarie 2018.

În vârstă de 31 ani, Carlo Janka are în palmares un titlu de campion olimpic (la slalom uriaș, în 2010 la Vancouver) și un titlu de campion mondial (tot la slalom uriaș, în 2009 la Val d’Isere). El a câștigat și globul de cristal al Cupei Mondiale în 2010.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/sport/2017/10/24/schi-alpin-elvetianul-carlo-janka-accidentat-grav-la-un-genunchi-19-18-31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *