Școlile au rămas închise în Irlanda după trecerea furtunii Ophelia

Școlile au fost închise marți pentru a doua zi consecutivă în Irlanda după ce furtuna Ophelia a lovit cu rafale de vânt specifice uraganelor și a provocat moartea a trei oameni, relatează DPA.

3b60e442-2fb1-4f61-908d-c63bc9ffb879

Peste 200.000 de gospodării sunt în continuare fără electricitate, după ce furtuna a lăsat luni fără locuințe 360.000 de case, au anunțat media locale și furnizorul de electricitate ESB Networks.

Furtuna a trecut pe deasupra Irlandei și a ajuns în cursul nopții deasupra vestului Scoției, nordului Țării Galilor și nordului Angliei, dar serviciul meteorologic irlandez, Met Eireann, a emis o avertizare de vânt puternic în larg pentru ziua de marți.

O femeie de circa 50 de ani a murit în sud-estul Irlandei când mașina în care se afla a fost lovită de un copac în cădere în apropierea satului Aglish din Waterford, în timp ce un bărbat a murit într-un accident similar tot luni în zona Dundalk.

Furtuna a avut și o victimă indirectă, întrucât un bărbat de circa 30 de ani a murit în urma unui accident survenit în timp ce tăia cu drujba un copac căzut în comitatul Tipperary luni.

Met Office din Marea Britanie a anunțat că furtuna slăbește în timp ce se îndreaptă spre Scandinavia, dar a avertizat că vântul va fi puternic și marți.

“Serviciile rutiere, feroviare și de feribot ar putea fi afectate, iar anumite drumuri și poduri ar putea fi închise”, a anunțat Met Office, precizând că sunt posibile întreruperi ale energiei electrice sau avarierea unor clădiri.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/mediu/2017/10/17/scolile-au-ramas-inchise-in-irlanda-dupa-trecerea-furtunii-ophelia-15-48-37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *