Scrisoare către președinte: Procurorii au luat mită pentru a acoperi criminalii

Scrisoare către președinte: Procurorii au luat mită pentru a acoperi criminalii

O locuitoare din raionul Drochia, Eugenia Babaleu, a transmis o scrisoare Președintelui Republicii Moldova, în care a spus că procurorii de Drochia au luat mită pentru a-i acoperi pe cei cinci ucigași ai fiul sau, scrie-bloknot-moldova.md

Eugenia Babaleu a spus că fiul ei Alexandru a fost ucis în bătaie, iar trupul său a fost aruncat într-un parc în centrul satului Pelinia, raionul Drochia, chiar lîngă secția de poliție.

“În noaptea de duminică spre luni data de 18.07.21, cinci indivizi l-au bătut cu o cruzime deosebită, el fiind cu mâna fracturată și purta gips n-a avut nici o șansă să se apere sau să scape din mâinile lor. Medicii de la Spitalul Drochia nu s-au grăbit să alerteze poliția, din contra le-au comunicat că e în comă alcoolica și ca mîine el își v-a reveni. Nici nu s-au obosit să caute vreo rudă să comunice despre starea lui. Eu dupa mai multe căutari l-am gasit seara în jurul orei 20 la Spitalul din Drochia intr-o stare gravă cu vizibile leziuni pe cap, cu nasul rupt, însă medicul de garda insista că e coma alcoolică, ca eu nu mă pricep. La cererea mea fiul meu a fost transportat de abia a doua zi la orele 13 la Spitalul din Bălți, unde i s-a făcut investigații si s-au depistat multiple leziuni la creier cu hemoragie. Am depus o plîngere la Ministerul Sanatații și am primit raspuns de la ambele spitale, care difera considerabil unul fata de altul.”, a declarat mama decedatului, citată de publicația online chișinău.fail.
Potrivit femeii, fiul ei s-a aflat în comă încă șase zile și a murit pe 24.07.2021.

“În tot acest timp, ucigașii depistați chiar în aceeași zi, după ce l-au găsit pe băiatul meu în parc, au fost lăsați la libertate. Cîțiva dintre ei au fost reținuți și invinuiți de huliganism abia la a șasea zi după crimă și anume Țurcanu Mihail, Postolache Vadim, Mihai Victor, Tîrnovanu Anatolie, între timp unul dintre ei a reușit să fugă din țară (Codreanu Andrei) , dar cu înștiințarea politiei, căreia i-a comunicat că pleacă în Rusia pe 10 zile si revine apoi în țară. Însă nu a mai revenit. După reținere în a cincea zi au mai eliberat un criminal – Țurcanu Mihail, lăsîndu-i numai pe trei după gratii”, scrie Eugenia Babaleu.

Ea a adăugat că ancheta se desfășoară la procuratura din Drochia. Probele de pe hainele victimei au fost luate de abia la a treia săptămînă și tot la cererea femeii. Ca mai apoi după 30 zile de reținere sa fie alt criminal eliberat – Postolache Vadim și pusă măsură preventivă de arest la domiciliu. Însă el nu respectă și a fost filmat priblîndu-se pe la magazin.

“Expertul medico-legal nu a finalizat încă analiza tuturor probelor de pe corpul decedatului. Iar făptuitorii se laudă prin sat ca nimeni n-o sa le facă nimic, că ei au mituit Procuratura cu 45 mii de euro”, a concluzionat mama decedatului.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/scrisoare-catre-presedinte-procurorii-au-luat-mita-pentru-a-acoperi-criminalii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *