Scrisoare deschisă de susținere a deputatului Cornel Zainea

USR reclamă abuzurile de la groapa de gunoi din nord-vestul Capitalei și amenințările companiei responsabile
Grupul Parlamentar al Uniunii Salvați România îl susține pe deputatul Cornel Zainea, membru în Comisia de mediu din Camera Deputaților, care a devenit ținta încercărilor de intimidare din partea firmei SC IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT S.R.L., ca urmare a demersurilor efectuate în legătură cu poluarea generată de groapa de gunoi din nord-vestul Capitalei, administrată de această firmă.

Deputatul USR a fost notificat de o firmă de avocatură că aduce prejudicii de imagine firmei SC IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT S.R.L. prin mesajele transmise pe contul personal de Facebook și prin interpelările trimise către autoritățile statului, în încercarea de a trage un semnal de alarmă asupra unei probleme semnalate de locuitorii din nord vestul Bucureștiului.

Colegul nostru, membru în Comisia de Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților, a promis să apere dreptul cetățenilor la aer curat, iar toate demersurile întreprinse s-au îndreptat în această direcție. Poluarea generată de groapa de gunoi administrată de SC IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT S.R.L. este confirmată de autorităţile statului, iar rapoartele arată că există multiple depăşiri ale concentraţiei de hidrogen sulfurat peste limita maximă admisibilă.

Dreptul fundamental la viață și la un mediu curat nu poate fi pus la îndoială de acțiunile de intimidare ale unor patroni la adăpostul protecției politice, oferite de primarii localităților care închid ochii la neregulile semnalate de cetățeni în gestiunea deșeurilor. USR apăra dreptul cetățenilor și al generațiilor viitoare în lupta pentru un mediu curat contra intereselor mafiote sprijinite de multe ori de administrația locală.

În acest context, partidul Uniunea Salvați România nu acceptă îngrădirea drepturilor constituționale la libera exprimare și la protest și va respinge toate încercările de îngrădire a activitățiilor parlamentarilor în circumscripțiile lor.

USR își dorește soluționarea problemei cetățenilor afectați de această poluare, situație care durează de prea mult timp și care are potențialul de a se extinde pe întreg teritoriul Capitalei. Cerem autorităților statului responsabile, respectiv Garda de mediu, Ministerul Mediului și Ministerul Sănătății să declanșeze urgent un control la groapa de gunoi din nord-vestul Capitalei și să oprească gazarea cetățenilor și dezvoltarea unei bombe cu hidrogen sulfurat.

Din păcate, situația din Capitală nu este una singulară, la nivelul întregii țări existând numeroase probleme cu funcționarea gropilor de gunoi care poluează viața cetățenilor. Parlamentarii USR vor iniția în noua sesiune parlamentară un proiect de lege care reglementează distanța la care pot fi construite gropi de gunoi/incineratoare de deșeuri/stații de sortare față de așezările umane. De asemenea, parlamentarii USR vor propune o Lege a mirosurilor pentru reglementarea/sancționarea disconfortului olfactiv.

 

Oana-Mioara Bîzgan-Gayral, Deputată USR,

Adrian Wiener, Senator USR,

Lavinia-Corina Abu-Amra, Deputată USR

Mihai-Cătălin Botez, Deputat USR

Iulian Bulai, Deputat USR

Cosette-Paula Chichirău, Deputată USR

Allen Coliban, Senator USR

Silviu Dehelean, Deputat USR

Silvia-Monica Dinică, Senatoare USR

Nicoleta-Ramona Dinu, Senatoare USR

Adrian-Octavian Dohotaru, Deputat USR

George-Edward Dircă, Senator USR

Cristian Ghica, Senator USR

Remus Mihai Goțiu, Senator USR

Stelian-Cristian Ion, Deputat USR

Cristina-Ionela Iurișniți, Deputată USR

Dumitru Lupescu, Deputat USR

Cristina-Mădălina Prună, Deputată USR

Dan-Răzvan Rădulescu, Deputat USR

Bogdan-Ionel Rodeanu, Deputat USR

Cristian-Gabriel Seidler, Deputat USR

Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, Deputat USR

Sergiu Cosmin Vlad, Deputat USR

Florina Presadă, Senatoare USR

Vlad Alexandrescu, Senator USR

Dan Lungu, Senator USR

George Marussi, Senator USR

Nicu Fălcoi, Senator USR

Ionuț Moșteanu, Deputat USR

Dan Barna, Deputat USR,

Cristian Ghinea, Deputat USR

Cătălin Drulă, Deputat USR

Claudiu Năsui, Deputat USR

Radu Mihail, Senator USR

Tudor Rareș Pop, Deputat USR

Emanuel Ungureanu, Deputat USR

Tudor Benga, Deputat USR

Adrian Prisnel, Deputat USR

Vlad Emanuel Duruș, Deputat USR

Dan Rădulescu, Deputat USR

Matei Dobrovie, Deputat USR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *