Se cere redeschiderea rutelor de transport nocturn din Chișinău

Se cere redeschiderea rutelor de transport nocturn din Chișinău

PAS cere Primăriei Municipiului Chișinău și RTEC redeschiderea rutelor de transport nocturn din Chișinău. În acest sens, consilierii PAS și tinerii PAS Youth au depus o petiție semnată de aproape 2.000 de persoane, transmite Noi.md cu referire la știri.md.

”Lipsa serviciilor de transport nocturn afectează direct locuitorii municipiului Chișinău. Una din cele mai afectate grupe sociale fiind tinerii. Tinerii care muncesc noaptea sau vor să participe la diverse activități după ora 23:00 sunt puși într-o dilemă: Să rămână în oraș și să ajungă acasă pe jos sau să apeleze la servicii de taxi ori să renunțe la activitățile pe care le desfășoară pentru a reuși la transport.

La data de 24 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă am solicitat reintroducerea rutelor de transport public nocturn, extinderea circulației transportului nocturn în sectorul Râșcani, introducerea unui tarif diferențiat pentru compensarea pierderilor RTEC cauzate de fluxul mic de călători”, au declarat cei din PAS.

În perioada 5 iulie – 30 octombrie 2016 a fost lansat un proiect pilot care prevedea circulația transportului nocturn pe rutele 22 și 24, iar la 1 august 2017 troleibuzele 22 și 24 au început să circule pe parcursul întregului an până la ora 01:00 noaptea. Mai mult, la 31 ianuarie 2019, ruta nr 8 a fost inclusă în cadrul proiectului de transport nocturn până la ora 01:00, fiind puse 4 unități la un interval de 25 minute. În total au fost 3 rute de troleibuz de transport nocturn: nr. 22 (Buiucani-Botanica), 24 (Ciocana-Telecentru) și 8 (Sculeanca-Botanica).

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/se-cere-redeschiderea-rutelor-de-transport-nocturn-din-chisinau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *