Secole de istorie scoase la iveală după drenarea unui canal din Amsterdam (video)

Timp şi apă. Este probabil tot ce suntem şi am fost. Scrisul nu a apărut pentru a înregistra istoria, ci pentru a înregistra prezentul, zi după zi, ca un registru. Iar acum, în Amsterdam, s-a luat decizia să se parcurgă drumul înapoi: să se elimine apa pentru a restitui o bucată din timpul în care am existat. După drenarea completă a unuia dintre canalele râului Amstel, fiecare dintre obiectele care au fost găsite a fost clasificat în ordine cronologică strictă. Rezultatul este uimitor.

Proiectul Below the surface, este o bucurie pentru orice iubitor de o anumită arheologie neaşteptată

Acest proiect extraordinar a acumulat în jur de 700.000 de articole din toate timpurile, de acum 11.300 ani până în 2005, dar, din motive evidente, doar 11.279 de fotografii sunt prezente pe situl web https://belowthesurface.amsterdam/en/vondsten.

Situl web a fost dezvoltat de Q42 şi Fabrique, cu informaţii de bază despre toate articolele găsite în solul liniei de metrou Nord-Sud din Amsterdam, inclusiv artefactele care pot fi văzute în vitrinele staţiei de metrou Rokin. Şi, tocmai datorită muncii enorme depuse în clasificarea lor, oamenii de ştiinţă pot studia acum originile oraşului şi importanţa crucială a structurii sale principale.

Oase, vase, ceramică, scule, arme, jucării … Tot ceea ce omul a folosit, a fost aruncat şi uitat, apoi salvat de pe fundul râului pentru a încânta, studia şi învăţa. Sunt lucruri obişnuite, obiecte de zi cu zi, dar deja preţioase. Fac parte din timpul nostru care a trecut.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *