Ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ruse – amînată

Ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ruse – amînată

Ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, care nu a avut loc în luna noiembrie 2021 precum a fost planificat inițial, se va desfășura în luna martie curent. Despre aceasta a declarat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă la Guvern.

Membrul Cabinetului de miniștri a precizat că ministrul de Externe, Nicu Popescu, care este președintele comisiei interguvernamentale din partea R. Moldova, a întreprins o vizită la Moscova, unde s-a întîlnit cu delegatul Kremlinului în cadrul comisiei, ministrul agriculturii al Federației Ruse, Dmitri Patrușev. În cadrul acestei întrevederi s-a decis ca ședința să fie amînată pentru luna martie, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

„Ministerul de externe a făcut toate demersurile necesare către Rusia pentru a se stabili data exactă din luna martie, la care va avea loc ședința. De menționat că comisia nu se ocupă doar de problema energetică, dar și de altele, precum cele de ordin cultural, economic sau comercial. Cu alte cuvinte, toate problemele bilaterale”, a declarat Andrei Spînu.

Ministrul Infrastructurii a mai precizat că în cadrul ședinței interguvernamentale s-ar putea discuta despre prelungirea termenului de semnare a Acordului moldo-rus de reglementare a datorie MoldovaGaz către Gazprom, în cazul în care pînă la 1 mai 2022 nu se vor înregistra progrese în procesul de audit a datoriei Moldovagaz către Gazprom.

„În ultimele zile sîntem în procesul de definitivare a caietului de sarcini. Apoi, Agenția Proprietăți Publice va iniția procedura de achiziție, pentru desfășurarea acestui audit. La moment, termenul limită este data de 1 mai. Subiectul va fi discutat inclusiv la comisia mixtă din martie și în funcție de progrese, se va decide dacă mai este nevoie de o lună sau două pentru a prelungi acest proces”, a precizat Andrei Spînu.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/economie/sedinta-comisiei-interguvernamentale-moldo-ruse-aminata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *