Șefa direcției pentru procurori de la IJ: Despre scurgerile de informații nu putem discuta la modul teoretic

Șefa Direcției de inspecție pentru procurori din cadrul Inspecției Judiciare, Adriana Pampu Romanescu, a respins, luni, orice suspiciune privind riscul unor scurgeri de informații ca urmare a verificărilor efectuate la DNA.

f0d2dc43-7f20-4323-b544-dba4e4a7e0bd

“Despre scurgerile de informații nu putem discuta la modul teoretic, că se creează condițiile scurgerilor de informații. (…) Nici nu mi-am pus problema că o verificare directă, efectuată de inspectorii judiciari, ar însemna o posibilitate de a scurge informații. Resping în totalitate această chestiune, nu a existat așa ceva și nu cred că poate fi o susținere reală”, a declarat Adriana Pampu Romanescu în cadrul ședinței Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ea a precizat că nu a întâlnit până în prezent niciun caz în care să existe scurgeri de informații ca urmare a verificărilor efectuate de inspectorii judiciari asupra unor dosare.

“Aceste verificări (…), toate s-au făcut întotdeauna exclusiv cu verificări directe. Nu s-au făcut niciodată pe bază de fișe. (…) În condițiile în care exista cea mai mică informație că ar putea să existe scurgeri de informații, consider că în calitate de director de direcție ar fi trebuit să știu lucrurile acestea. (…) Am considerat că nu poate exista o astfel de suspiciune. Am fost stupefiată vineri să aflu că există astfel de suspiciuni”, a precizat șefa Direcției pentru procurori din cadrul Inspecției Judiciare.

Adriana Pampu Romanescu a prezentat luni, alături de inspectorul șef adjunct al Inspecției Judiciare, în cadrul Secției pentru procurori a CSM, punctul de vedere cu privire la raportul întocmit după controlul efectuat la DNA.

AGERPRES/(AS — autor: George Onea, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Justitie
https://www.agerpres.ro/justitie/2017/10/16/sefa-directiei-pentru-procurori-de-la-ij-despre-scurgerile-de-informatii-nu-putem-discuta-la-modul-teoretic-12-57-25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *