Seful ANSVSA e prieten si fost partener de afaceri cu afaceristul care face zeci de mii de euro de pe urma epidemiei de pesta

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Branescu – omul care ar trebui sa opreasca raspandirea pestei porcine africane in Romania – este prieten si fost partener de afaceri cu un intreprinzator care castiga bani grei de pe urma epidemiei din tara, potrivit unei investigatii realizate de Recorder.ro.

Ca sa impiedice raspandirea pestei porcine africane, autoritatile – fie ele structuri ANSVSA din teritoriu sau primarii – au nevoie de cantitati mari de dezinfectant. Potrivit Recorder.ro, institutiile statului au inceput deja sa cumpere, in cantitati mari, aceste substantele dezifectante de la Farmavet, o societate administrata de omul de afaceri Sorin Paul Stanescu.

Doar in ultimele doua saptamani, arata datele descoperite de jurnalisti, mai multe institutii au cumparat dezinfectanti in valoare de 40.000 de euro de la societatea cu pricina. De altfel, tot Farmavet a vandut statului dezinfectanti si in 2005, in timpul epidemiei de gripa aviara.

Poate ca n-ar fi nimic iesit din comun in faptul ca autoritatile cumpara dezifectanti de la Farmavet daca administratorul acesteia, Sorin Paul Stanescu, n-ar fi un vechi prieten si fost partener de afaceri al presedintelui ANSVSA, Geronimo Branescu.

Mai exact, potrivit Recorder.ro, Farmavet a detinut pana nu demult actiuni in societatea Farmmarc Impex SRL, care apartine si astazi familiei lui Geronimo Branescu. In plus, cei doi, columbofili pasionati, au participat impreuna la expozitii de porumbei si chiar si-au cumparat impreuna pasari in valoare de mii de euro.

Nu in ultimul rand, in mai multe judete din tara, printre care Braila, Vaslui, Prahova si Bacau, sediile Farmavet se afla in curtile Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, aflate in subordinea lui Geronimo Branescu.

In plus, potrivit investigatiei Recorder.ro, nu exista informatii publice clare care sa ateste faptul ca dezinfectantii vanduti de Farmavet statului sunt eficienti in prevenirea raspandirii pestei porcine africane.

Cu toate acestea, se mai arata in investigatia citata, medicii veterinari au inceput sa le recomande si primarilor din judetele afectate sau cele cu risc de infestare cu pesta porcina africana sa cumpere dezifectanti de la Farmavet.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *