Selecție pentru practică internațională în Bundestag – la Ambasada Germaniei din Capitală

Solicitanții pentru programul de Burse de practică internațională în Parlamentul German (Bundestag), ce se va desfășura anul viitor, sunt invitați la o selecție, la Ambasada Germaniei din Capitală, luni și marți.

a1e0247d-fc5c-4efd-88a9-b3428305bdf9

Potrivit unui comunicat al misiunii diplomatice transmis AGERPRES, comitetul german de selecție va fi condus de Gero Storjohann, membru al Bundestagului.

În cadrul programului de practică, în perioada cuprinsă între începutul lunii martie și sfârșitul lunii iulie 2018, un număr total de 120 de bursieri din 42 de state vor avea posibilitatea să cunoască sistemul parlamentar german, în cadrul unui program de burse finanțat de Bundestag. Scopul programului este acela de a le oferi posibilitatea participării nemijlocite la derularea activității politice și a proceselor decizionale democratice, arată sursa citată.

Bursierii își desfășoară activitatea în biroul unui deputat din Bundestag și pot participa și la seminarii ale Universității din Berlin.

Programul se află sub patronajul președintelui Bundestagului German, Norbert Lammert, și se desfășoară în cooperare cu trei universități din Berlin. Toate costurile privind transportul, cazarea și asigurarea, inclusiv bursa lunară, vor fi preluate de Parlamentul German, mai arată ambasada.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Mihai Simionescu)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/16/selectie-pentru-practica-internationala-in-bundestag-la-ambasada-germaniei-din-capitala-18-18-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *