Semnături pentru modificarea Constituției României 

Biserica Ortodoxă Română a început strângerea de semnături în vederea modificării Constituției României în sensul interzicerii căsătoriilor sau parteneriatelor homosexuale.
Inițiativa Bisericii a fost prezentată primă oară în public la slujba de Crăciun de către ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului și iată că, odată cu vizitele preoților la domiciliile credincioșilor cu ocazia Bobotezei, au apărut și primele liste pe care se strâng semnăturile necesare declanșării referendumului. Aceleași liste sunt prezente și în biserici unde enoriașii sunt rugați să semneze și pentru prima oară în istoria Bisericii Ortodoxe Române. O astfel de acțiune nu are caracter obligatoriu, preoții doar rugând enoriași să semneze lista dacă sunt de acord cu demersul.
Cine va câștiga această dispută dintre Biserică și politicieni? E clar că Biserica. Rămâne doar să vedem cum vor prezenta politicienii autohtoni Europei și Statelor Unite această situație care contravine acordurilor semnate de România cu ochii închiși și fără o analiză a realităților din această țară.

Iosub Robert

Sursă: Ziar Piatra-Neamt Biserica a început strângerea de semnături pentru modificarea Constituției României – Ziar Piatra-Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *