Senat: Ziua minorităților naționale din România, instituită ca sărbătoare națională pe 18 decembrie

Propunerea legislativă pentru instituirea Zilei Minorităților Naționale din România ca sărbătoare națională în data de 18 decembrie a fost adoptată luni de plenul Senatului cu unanimitate de voturi – 92 “pentru”.

638e4284-8c8f-46c1-a557-b2e60f76d855

Potrivit expunerii de motive, propunerea legislativă inițiată de deputați ai minorităților naționale are ca obiect de reglementare “declararea și ridicarea la nivel de sărbătoare națională a zilei de 18 decembrie, consacrată prin Hotărârea Guvernului 881/1998 ca Ziua Minorităților Naționale”.

Actul normativ prevede că pentru sărbătorirea Zilei Minorităților Naționale din România se organizează manifestări culturale dedicate acestei sărbători.

Autoritățile centrale și locale pot contribui cu sprijin logistic și/sau financiar, după caz. Societatea Română de Televiziune și Societatea de Radiodifuziune vor include în programul zilei aspecte de la manifestările ocazionate de sărbătoarea Zilei Minorităților Naționale din România, stipulează propunerea legislativă.

AGERPRES/(AS — autor: Livia Popescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/23/senat-ziua-minoritatilor-nationale-din-romania-instituita-ca-sarbatoare-nationala-pe-18-decembrie-18-56-49

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *