Senator ALDE, Ionuț Sibinescu: Mitingul de sâmbătă are rolul de a arăta că mulți români cred în continuare într-un stat în care drepturile și libertățile individuale trebuie respectate

„Voi participa la mitingul organizat sâmbătă în Piaţa Victoriei împotriva abuzurilor. Îmi exprim susținerea pentru acest demers și cred că are rolul de a arăta că mulți români cred în continuare într-un stat în care drepturile și libertățile individuale trebuie respectate, nu sunt facultative. 

Nu poți sancționa un abuz printr-un alt abuz în numele luptei anticorupție. Dacă încrederea în majoritatea instituțiilor statului scade, atunci statul slăbește.

Votul este instrumentul cetățenilor de a-și face auzită vocea. Un singur vot poate fi privit ca nesemnificativ raportat la total, dar știm că în istoria politică recentă un număr redus de voturi a făcut diferența cu privire la cine conduce țara.

Românii își pot exprima liber nemulțumirile sau, din contră, susținerea pentru politica unui partid prin vot. Dar atunci când sunt ținta abuzurilor din partea altor instituții ale statului trebuie să aibă încredere în puterea judecătorească și că nu vor fi nedreptățiți cu dreptatea în mână.

Este dreptul oricărui cetățean să protesteze și, tocmai datorită românilor care au protestat pentru valorile în care cred, Piața Victoriei a devenit un simbol de exprimare a opiniilor. Am ascultat și respectat vocea celor care au protestat în Piața Victoriei și sper ca și de data aceasta opiniile celor care vor participa la mitingul de pe 9 iunie, pentru susținerea valorilor în care cred, să fie auzite și respectate”.

 

Senator ALDE Ionuț Sibinescu

Liderul grupului parlamentar al ALDE din Senat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *