Senatorul ALDE Viorel Ilie, despre noua lege a achiziţiilor publice: „Avem nevoie de o legislație mai simplă, mai eficientă, mai transparentă”

Senatorul ALDE, Viorel Ilie, a afirmat că în calitatea pe care o deține de ministru pentru Relația cu Parlamentul va monitoriza și sprijini îndeaproape procesul de legiferare privind noua lege a achiziţiilor publice. Acesta a precizat că actuala lege a achizițiilor publice frânează dezvoltarea României.

„Actuala lege a achizițiilor publice frânează dezvoltarea României. Ca fost primar cunosc foarte bine situația pentru că am fost nevoit să amân realizarea unor obiective importante pentru comunitate din cauza legislației achizițiilor publice. Nici în actuala funcție de ministru pentru Relația cu Parlamentul  lucrurile nu au fost mai ușoare, așa că înțeleg perfect frustarea tuturor ordonatorilor de credite.

Guvernul, prin Ministerul de Finanțe, a lansat în dezbatere publică legea achiziţiilor publice, demers pe care-l salut. În calitate de ministru pentru Relația cu Parlamentul voi monitoriza și sprijini procesul de legiferare, care sper să fie unul cât mai scurt. Avem nevoie de o legislație mai simplă, mai eficientă, mai transparentă, care să sprijine dezvoltarea țării și nu să o frâneze, cum se întâmplă în acest moment”, a spus senatorul ALDE Viorel Ilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *