Senatorul Daniel Zamfir s-a înscris în ALDE

Senatorul Daniel Zamfir a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută alături de preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, că se alătură formațiunii.  Președintele ALDE a declarat că îl felicită pe Daniel Zamfir pentru decizia pe care a luat-o și că proiectele sale se vor bucura de întreaga susținere a ALDE.

„Trebuie să vă spun că proiectele lui Daniel s-au bucurat de susţinerea noastră şi se bucură în continuare de susţinerea noastră şi, fără îndoială, faptul că o voce pe care eu o consider ca fiind o voce liberală puternică ni se alătură este pentru noi o bucurie şi o onoare. Şi îi mulţumesc lui Daniel pentru acest demers”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că „la PNL semnalele pe care le-a dat Daniel Zamfir, proiectele de legi pe care le-a promovat în Parlament şi trebuie să spun că proiectele legate de limitarea sau evitarea abuzurilor în zona sistemului bancar au trecut prin Senat cu votul coaliţiei PSD şi ALDE, toţi colegii noştri de la ALDE le-au votat, sunt în Cameră şi sper ca ele să fie adoptate şi de Cameră pentru a intra în vigoare”.

De asemenea, Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că „PNL, din 2014, de la trecerea la Partidul Popularilor Europeni, aşa cum am spus atunci cu îngrijorare, nu a făcut decât să confirme ulterior că a abandonat total principiile liberale. Şi acest lucru se vede cu pregnanţă în ultima perioadă, când PNL a devenit un partid care nu numai că închide ochii în faţa abuzurilor, mai mult decât atât, este un susţinător al instituţiilor represive ale statului care s-au caracterizat şi au caracterizat activitatea în ultimii ani prin abuzuri extraordinare împotriva drepturilor şi libertăţilor individuale ale cetăţenilor”.

Senatorul Daniel Zamfir a transmis în cadrul conferinței de presă că „nu am decis să plecăm la ALDE ca să destabilizăm PNL. În schimb, foarte mulţi colegi mi-au spus că singura şansă să se salveze este unirea sub Călin Popescu-Tăriceanu (…) Eu am cumpănit îndelung decizia de astăzi, pentru că eu cred cu tărie, şi sunt şi alţii în PNL care cred asta, că liberalii din PNL care iubesc democraţia şi liberalii din ALDE trebuie să se unească într-un partid sub Călin Popescu Tăriceanu”.

De asemenea, Daniel Zamfir a spus că direcţia în care se îndreaptă PNL este una greştiă, astfel că partidul şi-a pierdut brandul care l-a consacrat în cei 140 de ani de istorie şi a devenit, „dintr-un partid apărător al drepturilor şi libertătilor fundamentale ale oamenilor, apărătorul făţis al abuzurilor”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *