Șerban Nicolae reacționează furibund la comunicatul SUA: „E bizar, incoerent, profund ofensator, perfect inutil. Președintele României trebuie să transmită un protest ferm”

Șerban Nicolae și Cătălin Voicu

Senatorul PSD Șerban Nicolae a reacționat violent după citirea comunicatului dat de Departamentul de Stat al SUA. 

„Acest comunicat încalcă toate uzanțele relațiilor diplomatice”, a început senatorul PSD, care a adăugat că textul „e perfect inutil ca demers, e ilogic și incoerent sub aspectul construcției și este profund ofensator”.

„Nu poți să ceri din afara României nimic”, a spus Șerban Nicolae, care a subliniat că „nu avem o poziție de slugărnicie și de poziție inferioară față de nimeni, nu dăm extemporale și nu ne justificăm poziția față de nimeni”.

Potrivit senatorului PSD, președintele României ar trebui „să transmită un protest ferm ambasadorului american”.

„Eu mă îndoiesc că există un cetățean român normal la cap care să spună, după citirea acestui comunicat, că acum îi simpatizează pe americani”, după ce anterior nu-i „simpatizase”, a mai spus Șerban Nicolae.

Departamentul de Stat al SUA și-a exprimat luni îngrijorarea faţă de modificare legilor justiției și a îndemnat Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și slăbesc lupta împotriva corupției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *