Sesizarea USR privind averea lui Dragnea, pe masa ANI de peste un an de zile

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost, miercuri, la sediul Agen╚Ťiei Na╚Ťionale de Integritate pentru a afla care este stadiul sesiz─ârii pe care a f─âcut-o ├«n urm─â cu un an de zile cu privire la averea pre╚Öedintelui Camerei Deputa╚Ťilor Liviu Dragnea.

Din p─âcate, ├«n ciuda multiplelor investiga╚Ťii jurnalistice ╚Öi a ├«ntreb─ârilor ridicate ├«n spa╚Ťiul public, ANI nu a cercetat averea uria╚Ö─â pe care Liviu Dragnea nu o poate justifica din veniturile c├ó╚Ötigate din pozi╚Ťii de ├«nalt─â demnitate public─â.

ÔÇťPoate c─â ar trebui s─â scrie pe u╚Öa ANI: L─âsa╚Ťi orice speran╚Ť─â aici. Cu regret am constatat, ├«n urma discu╚Ťiei cu directorul Departamentului Juridic al ANI c─â nu exist─â un termen rezonabil pentru solu╚Ťionarea unei sesiz─âri c─âtre aceast─â institu╚Ťie. Mi-a fost dat un exemplu halucinant cu privire la un alt ├«nalt func╚Ťionar public cu care ANI se judec─â de 8 ani. Mai mult ca niciodat─â este important ca rom├ónii s─â semneze ini╚Ťiativa ÔÇťF─âr─â PenaliÔÇŁ ├«n func╚Ťii publice! ├Äntr-o ╚Ťar─â normal─â, Dragnea nu ar fi putut fi angajat nici portar la ANI, pentru aceast─â slujb─â se cere un cazier nep─âtatÔÇŁ, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Sesizarea ANI cu privire la averea lui Liviu Dragnea a fost depus─â ├«n data de 2 august 2017, ca urmare a investiga╚Ťiilor jurnalistice care au scos la iveal─â c─â Liviu Dragnea, al treilea om ├«n statul rom├ón, ar fi posesorul unei averi considerabile care nu se reg─âse╚Öte ├«n nici una din declara╚Ťiile sale de avere sau interese depuse de-a lungul anilor ├«n care a ocupat func╚Ťii de ├«nalt─â demnitate public─â.

USR consider─â c─â simpla suspiciune ce planeaz─â asupra unui ├«nalt demnitar al statului rom├ón poate provoca daune considerabile asupra institu╚Ťiilor pe care acesta le reprezint─â. Experien╚Ťa din ultimii doi ani arat─â c─â Liviu Dragnea, condamnat penal definitiv, nu doar decredibilizeaz─â Parlamentul, dar se folose╚Öte de cea mai important─â institu╚Ťie a statului rom├ón pentru a-╚Öi rezolva problemele cu legea.

├Än ultimii ani, atribu╚Ťiile Agen╚Ťiei Na╚Ťionale de Integritate au fost mult limitate prin diverse legi promovate ├«n Parlament de PSD. Cea mai recent─â a fost adoptat─â ├«n sesiunea extraordinar─â ╚Öi prevede prescrierea incompatibilit─â╚Ťilor dup─â trei ani. Acest mod de operare al PSD, care se ascunde ├«n spatele majorit─â╚Ťii parlamentare pentru a distruge institu╚Ťii, va transforma Rom├ónia ├«ntr-o dictatur─â personal─â a lui Liviu Dragnea.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *