Sighiartău: Tinerețea nu e o virtute; locul multora este la “cimitirul tinerilor elefanți ai politicii românești”

Tinerețea în politică nu este o virtute și există în ultima perioadă exemple de ratări de proporții în rândul tinerilor, cei mai mulți de la PSD, al căror loc este la “cimitirul tinerilor elefanți ai politicii românești”, a declarat duminică secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, la Congresul TNL.

2433f342-5389-441c-bdc6-c2cfaafb080b

Potrivit acestuia, încrederea românilor se câștigă în primul rând luptând pentru oameni, iar încrederea tinerilor pe care PNL a pierdut-o “într-o măsură alarmantă la ultimele alegeri” se câștigă dovedindu-le acestora constant că liberalii luptă pentru ei și pentru viitorul lor.

“Tinerețea în sine nu este o virtute. În politică mai cu seamă. Am văzut cu toții în ultimul timp exemple de ratări de proporții — politicieni tineri și în floarea vârstei din mai toate partidele, cei mai mulți de la PSD. Minciunile halucinante și gura mare i-au ținut o vreme pe funcții importante. (…) Acum locul lor este la cimitirul tinerilor elefanți ai politici românești, care s-a mărit considerabil în ultima vreme. Și mai sunt locuri. Din păcate, aceste exemple au adâncit criza de încredere în clasa politică și în partide, iar ceea ce se întâmplă acum cu numirile clientelare ale PSD-ului sub orice critică, făcute pe această guvernare a lui Dragnea, a pus și mai mult gaz pe focul acestei crize de încredere a oamenilor în politică și partide. O astfel de criză accentuată lasă loc de manevră tuturor demagogilor anti-politică și anti-partide care nu fac decât să vândă iluzii”, a susținut liderul PNL.

Potrivit acestuia, “s-a ajuns în situația în care oamenii au mai mare încredere în ONG-uri, decât în politică”, ceea ce este un lucru “periculos” pentru democrație.

Robert Sighiartău le-a transmis tinerilor liberali că, după alegerile de duminică, vor intra în “bătălie totală” cu PSD, partid “care a produs cea mai mare potlogărie politică de la Revoluție încoace”.

“Oricine va deveni astăzi președintele TNL va avea o primă și mare urgentă misiune — de mâine să pună organizațiile de tineret în dispozitiv de luptă cu PSD. Alegerile și dezbaterile voastre trebuie să se încheie aici, de mâine intrăm în bătălie totală cu PSD. Misiunea noastră, a seniorilor, a tinerilor, a liderilor de partid, a simplilor membri, este să punem capăt răului imens pe care PSD-ul lui Dragnea și guvernarea lui îl fac României. Aici nu există jumătăți de implicare. Cine se teme și nu vrea să lupte cu pesediștii mai bine ne lasă. PSD-ul condus de Dragnea a produs cea mai mare potlogărie politică de la Revoluție încoace — au venit cu promisiuni uriașe cu care i-au înșelat pe români. Acum se spală pe mâini de fiecare dată, fiecare promisiune o calcă în picioare și îi pun tot pe români să plătească escrocheria lor. Sunt niște escroci politici și trebuie să primească o ripostă din partea noastră”, a spus liderul liberal, care a pledat pentru reconstrucția organizației de tineret a PNL.

Peste 930 de delegați s-au reunit duminică, la Palatul Parlamentului, pentru a alege noua conducere a TNL. Cei trei candidați pentru șefia TNL sunt Mara Mareș, Radu Surugiu și Vlad Varga.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Matei, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

AGERPRES | SURSA 
https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/22/sighiartau-tineretea-nu-e-o-virtute-locul-multora-este-la-cimitirul-tinerilor-elefanti-ai-politicii-romanesti–17-05-30

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *