Siminica Mirea, de Ziua mondială a femeilor din mediul rural: Femeia de la țară este o luptătoare

Senatorul de Olt Siminica Mirea a marcat Ziua mondială a femeilor din mediul rural – 15 octombrie – printr-o postare pe pagina sa de socializare, prin care aduce un frumos omagiu tuturor femeilor care trăiesc „la țară”.

„Femeia de la țară, cum spunem noi, este, prin definiție, o luptătoare, un profil al omului înțelegător, delicat și tenace în același timp. Capabilă să mute munții din loc, femeia din satul românesc, indiferent de poziția socială, de misiunea sa, este un model de viață. Ea merită respect, considerație și prețuire!

Până la urmă, și este nevoie de o înțelegere corectă: fiecare locuitor din mediul urban are acolo, într-un colț al satului, o femeie spre care privește cu drag și recunoștință: mamă, bunică, o rudă mai îndepăratată sau mai apropiată”, notează, pe Facebook, Siminica Mirea.

Ziua internaţională a femeilor din mediul rural este celebrată la data de 15 octombrie, cu scopul de a conştientiza faptul că femeile de la sate contribuie la bunăstarea familiilor lor şi la dezvoltarea economiei rurale.

Urmare a unei rezoluții ONU din 2007, Ziua internaţională a femeilor din mediul rural a fost marcată, pentru prima dată, în 2008.

Propunerea a fost făcută de o serie de asociații fără frontiere, care au militat pentru importanța și locul în societate al femeii din mediul rural. Această categorie socială reprezintă peste un sfert din populația globului. „Femeile din mediul rural sunt implicate în agricultură, în educație, în fenomenul cultural, dar mai presus de toate, mențin în viață satul tradițional”, a mai precizat senatorul Siminica Mirea.

Citeste in continuare mai multe articole de la Sursa/Olt Alert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *