Sindicaliștii BNS pichetează luni sediul Prefecturilor, în 29 de județe, și sediul Guvernului, în București

Reprezentanți ai Blocului Național Sindical (BNS) pichetează, luni după-amiază, sediile prefecturilor din 29 de județe și sediul Guvernului în București, nemulțumiți de lipsa de reacție a Executivului în ceea ce privește solicitarea BNS de renunțare la măsura de transfer a contribuțiilor sociale integral în sarcina salariaților.

c2ef6040-8016-4915-b00b-9c48b979224e

Potrivit unui comunicat al BNS, remis, luni AGERPRES, acțiunea se înscrie în calendarul de proteste aprobat de Biroul Executiv BNS în ședința din 12 octombrie.

Acțiunile de protest se desfășoară în județele Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Iași, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și în Municipiul București.

În Capitală, acțiunea va avea loc în Piața Victoriei, începând cu ora 15:00. Reprezentanții BNS vor înregistra la Registratură Guvernului lista de revendicări.

În toate cele 29 de județe, acțiunile de protest se vor derula începând cu ora 15:00, în fața Prefecturii din fiecare județ, cu excepția județului Argeș, unde acțiunea de pichetare începe la ora 13:00.

“În funcție de reacția Guvernului se vor continua acțiunile de protest, conform calendarului deja anunțat, respectiv organizarea a cel puțin 10 manifestații de stradă la nivel local, în intervalul 30.10 — 10.11.2017, și a unui miting de amploare în București”, se precizează în comunicatul citat.

AGERPRES/(AS — editor: Andreea Marinescu)

Citește și:
BNS: Circa 300 de persoane au protestat luni, în Piața Victoriei, față de decizia Guvernului de a transfera contribuțiile sociale la angajați

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/23/sindicalistii-bns-picheteaza-luni-sediul-prefecturilor-in-29-de-judete-si-sediul-guvernului-in-bucuresti-15-28-40

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *