Situație la limită în secțiile de terapie intensivă: Unii pacienți sînt tratați în detrimentul celorlalți

Situație la limită în secțiile de terapie intensivă: Unii pacienți sînt tratați în detrimentul celorlalți

Situația în secțiile de terapie intensivă din spitalele din țară este la limită.

Secretara Ministerului Sănătății Svetlana Nicolaescu a anunțat că peste 90 la sută din paturi sînt ocupate, iar pentru a face față numărului de pacienți, zilnic sînt activate altele noi, notează Noi.md cu referire la agora.md.

Marți, în cadrul unei conferințe de presă, secretara a precizat că sistemul este practic la limita capacităților disponibile.

„Asta înseamnă că vor fi mobilizate alte paturi. Vom orienta toate capacitățile și eforturile pentru a oferi asistență pacienților COVID, în detrimentul celorlalte categorii de pacienți”, a spus Svetlana Nicolaescu.

Mai exact, persoanele care au nevoie de intervenții chirurgicale, inclusiv cele planice, nu vor avea acces la servicii în secțiile de terapie intensivă.

În prezent, în țară sînt libere 361 de paturi pentru pacienții infectați cu COVID-19. Dintre care, doar șapte în secțiile de terapie intensivă.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăților, 36 de pacienți infectați cu coronavirus sînt conectați la aparate de respirație asistată. Numărul celor aflați în stare extrem de gravă a ajuns la 298.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/societate/situatie-la-limita-in-sectiile-de-terapie-intensiva-unii-pacienti-sint-tratati-in-detrimentul-celorlalti

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *