SLATINA, BUGETUL ȘI “DOLEANȚELE” LUI MOȚ

Se pare că “doleanțele” lui Emil Moț nu se mai pupă cu doleanțele… cui? Ale lui Oprescu? Ale lui Vâlcov? Ale Guvernului? Nu știm exact cu cine nu se mai potrivește primarul Slatinei, cert este că una vrea el, alta i se dă. Și i s-au dat mai puțini bani la buget.

Acest buget nu a venit după doleanțele noastre. Trebuia să primim 100 de milioane de lei. Am primit 79 de milioane (…)”

Păi, cum făcurăți, dom’ primar? Ce s-a întâmplat între trebuia și am primit? Tocmai Slatina? Orașul lui Vâlcov, coleg de partid, om de încredere al șefilor peste șefi și creierul care împarte și bani ce nu există?  Fieful lui Stănescu, cel care promite cel mai bun scor la Europarlamentare? Sau TOCMAI pentru că Slatina este fieful lui Stănescu, cel care s-a pus pieziș în fața lui Dragnea și acum trage pârleala toată organizația? Pentru că știm cu toții că Dragnea nici nu uită, nici nu iartă. Nici el, nici Vâlcov.

Cert este că socoteala primarului Emil Moț nu s-a mai potrivit cu cea din târgul președintelui CJ Olt, Marius Oprescu. Sau socoteala lui Marius Oprescu nu s-a mai potrivit cu socoteala pusă pe hârtie la ceas de seară de Dragnea, Vâlcov și chiparosul Teodorovici. (Și uite cum ajungem, inevitabil și asociind, la Moț cu Vâlcov, colegi de banner prin 2012 când Moț aspira la Parlament și cerea voturile slătinenilor sub umbrela notorietății lui Vâlcov. Ulterior, Moț devine primarul-urmaș cu “mâini bune” pe care a fost lăsată „Slatina puternică”, iar Vâlcov creierul economic din culisele guvernului evoluat dintr-un biet amator de alocații).

Revenind la Slatina, ne anunță primarul dezamăgit că, din cauza bugetului micșorat, va opera “tăieri masive”. De la Salubritate, de la Spații Verzi, de la Cultură… și de pe unde se va mai putea tăia. Dar nu de la investiții. Aici e altă treabă. Pentru că aici trebuie onorate niște angajamente a priori… niște contracte… Că pe lângă lifturi, camere video stradale și reabilitări de blocuri, promisiunea importantă a primarului face referire la schimbarea la față a unei realizări a vechiului primar: Esplanada. Pe care Moț o vrea schimbată din temelii, lucru pe care deja l-a început plantând un peron lângă statuia lui Cuza. Și va arăta el cârcotașilor cum va investi el (de la noi!) vreo 14 milioane de lei, minunându-ne cu ceva ce a costat deja Slatina, cu doar câțiva ani în urmă, vreo 20 de milioane de lei. Pentru asta sunt bani! Și pentru alte minuni viitoare marca Moț. Pentru că (nu-i așa?), pe principiul „România merită mai mult” și Slatina merită mai mult!

Cu bani mai mulți sau mai puțini la buget… noi să fim sănătoși!

Iar Slatina, orașul pus pe harta țării de Darius Vâlcov și lăsat pe mâinile bune ale lui Emil Moț, via Minel Prina, să renască mai abitir decât pomii ciumpăviți de specialiști.

. Citeste in continuare noutati de la Geta Boata in ziarul Editie-Speciala
Sursa/Editie-speciala.ro/
Geta Boata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *