Slatina: Limitatoare de viteză pe străzile asfaltate

Municipalitatea montează limitatoare de viteză noi, din cauciuc, în locurile în care nu e nevoie de treceri de pietoni, iar denivelările în asfalt nu îşi au rostul. Până acum s-au amplasat două sisteme pe strada Cazărmii şi încă unul pe strada Mânăstirii. 

„S-a luat decizia să se monteze aceste limitatoare de cauciuc pe mai multe străzi din oraş, iar montajul se face pe principiul sesizărilor primite din partea cetăţenilor de pe anumite străzi recent asfaltate. Limitatoarele se montează acolo unde nu sunt necesare acele treceri din asfalt denivelate, care presupun şi amenajarea unei treceri de pietoni”, a explicat Daniel Murguleţ, şef birou DASIP.

Mai simplu de montat

Limitatoarele din cauciuc se montează în primul rând pe străzile asfaltate recent, acolo unde şoferii apasă prea mult pedala de acceleraţie. „Aceste limitatoare sunt necesare, deoarece după asfaltările din ultimii ani, tendinţa conducătorilor auto pe o stradă recent asfaltată este de a mări viteza”, a mai precizat reprezentantul DASIP.
Sistemele noi de limitare a vitezei se amplasează mult mai uşor decât cele existente, prin prinderea cu dibluri în asfalt, fără alte intervenţii. Ele au o înălţime de patru centimetri şi nu reprezintă un pericol nici măcar pentru şoferii care nu le observă la timp. Noile limitatoare sunt achiziţionate de Direcţia Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public din fonduri de la bugetul local şi vor fi montate de angajaţii direcţiei, în regie proprie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *