Spitalul „Sfînta Treime” dispune de un aparat performant de ultrasonografie cardiacă

Spitalul „Sfînta Treime” dispune de un aparat performant de ultrasonografie cardiacă

Potrivit unui comunicat de presă al CNAM, în urma participării în acest an la concursul de proiecte investiționale, spitalul a achiziţionat ultrasonograful digital cardiovascular în cadrul proiectului „Reducerea letalității prin tromboembolii cauzate de COVID-19 prin creșterea capacității de diagnosticare precoce (ecocardiografie)”, transmite noi.md cu referire la goodnews.md.

Aparatul a costat 2 milioane 202 mii de lei, dintre care 1 milion 500 de mii au fost alocați din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM, iar 702 mii de lei reprezintă contribuția spitalului.

Datorită tehnologiei inovatoare de diagnosticare cu ultrasunet, aparatul permite depistarea precoce a bolilor de inimă, efectuarea întregului spectru de investigaţii de ordin vascular şi cardiac.

Dispozitivul se află în Secția reanimare și terapie intensivă COVID, unde activează doi medici specialiști. De la finele lunii octombrie 2021, din momentul instalării și dării în exploatare, la acest aparat au fost efectuate aproximativ 60 de investigații.

Sursa: Noi.md
Articol / https://noi.md/md/sanatate/spitalul-sfinta-treime-dispune-de-un-aparat-performant-de-ultrasonografie-cardiaca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *