Statul Islamic revendică atentatul împotriva unei moschei șiite la Kabul

Statul Islamic (SI) a revendicat atacul sinucigaș comis vineri împotriva unei moschei șiite la Kabul soldat cu cel puțin 39 de morți, potrivit unui comunicat al organizației jihadiste difuzat sâmbătă pe Telegram, relatează AFP.

9f18e571-a06b-4f69-826f-26ab2ea1539c

Aproape 60 de persoane au fost ucise vineri în două atentate comise împotriva unor moschei în Afganistan, una șiită la Kabul și o alta sunnită, în centrul țării, la finalul unei săptămâni marcate de violențe în toată țara.

‘Kamikaze Abou Omar turkmenul (…) a reușit să intre cu vesta sa cu explozibil’ într-o moschee șiită la Kabul, se arată în comunicatul difuzat de SI.

‘El și-a detonat vesta cu explozibili în mulțime’, se menționează în comunicatul semnat de Khorasan, ramura SI în Afganistan.

În comunicat nu se face referire la cel de-al doilea atentat care a vizat vineri o moschee sunnită din centrul Afganistanului și care s-a soldat cu cel puțin 20 de morți și 10 răniți, potrivit unui bilanț oficial. SI este prezentă în Afganistan din 2015.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Anda Badea)

Sursa | Agerpres
https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/21/statul-islamic-revendica-atentatul-impotriva-unei-moschei-siite-la-kabul-10-09-59

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *