Statul Paralel e mai multe!

Cristian Tudor Popescu

S-a aflat cine e Statul Paralel! Ce DNA, ce SRI, ce Kovesi, ce Iohannis, ce Soros, ce ONG-uri, ce presă trădătoare de țară?! Toți paraleii ăștia sunt piua a doua.

Căci, iacătă, Statul Paralel s-a dat în fapt și e mai multe: Statele Unite ale Americii, toate 50, plus Districtul Federal Washington DC!

De acolo, de la Washington, Departamentul de Stat, adică Ministerul de Externe american, aruncă buzduganul direct în moalele capului aleșilor din Casa Poporului: terminați cu prostiile! La coș cu modificările legilor Justiției și lăsați Justiția în pace!

Ordinul SUA este just, dar nu este drept. Pentru că, da, legile Justiției în viziunea PSD-ALDE sunt niște unelte pentru salvarea șefilor Dragnea și Tăriceanu, și a tuturor marilor corupți, prezenți și viitori. Au înțeles asta sutele de mii de români care au ieșit în stradă. Dacă Coaliția pentru Infractori se va speria de mârâitul Washingtonului și va renunța la acțiunea ei scelerată, cu atât mai bine țării și românilor.

Dar nu pot să nu spun că nici măcar SUA, partenerul nostru strategic, alături de care vrem să rămânem, nu să fim împinși spre despotisme slavo-asiatice de tip Putin-Erdogan, nu are dreptul să ceară imperios (to urge), ca să nu zic imperial, nimic Parlamentului României. Nu are dreptul să urge, să bage în viteză, niciun parlament din lume. Nici chiar Congresul Statelor Unite.

Nimeni nu poate indica organismului suprem de vot dintr-o Republică, Parlamentul, cum să voteze. Pentru că, în acel moment, însăși ideea de parlament dispare, acesta fiind transformat într-o entitate executivă subordonată.

Aștept cu o curiozitate sadică să văd ce vor face „mândrii români” care conduc țara. Sper să fie tot atât de lași pe cât sunt de nemernici și să nu declare, pentru a doua oară în istorie, război Statelor Unite. (În clipa asta, Ș. Nicolae se umflă belicos în gușă).

Le dau o idee: să ne informeze că State Dept. (T. Toader a realizat un bun început declarând: „Departamentul de Stat se exprimă cum și cât i se permite”) face parte din Statul Paralel American și să se bată și cu ăsta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *