ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI – 16 OCTOMBRIE

Inspectorul-șef adjunct al IJ, Gheorghe Stan, a prezentat, în cadrul Secției pentru procurori a CSM, punctul de vedere cu privire la raportul întocmit după controlul efectuat la DNA. Stan a calificat drept “inedită” atitudinea unor membri ai echipei de control de la DNA, care au contestat o serie de constatări făcute de colegi în raportul final. El a susținut totodată că procurorul-șef Laura Codruța Kovesi ar fi încercat, prin afirmațiile făcute cu privire la controlul de la DNA, să inducă în mod public ideea că inspectorii judiciari nu și-au exercitat atribuțiile de serviciu, special pentru a se crea premisele contestării raportului.

eb3a6ed4-7a91-4aec-9348-0a51377c5a6e

* Bucureștenii vor putea efectua teste gratuite pentru depistarea hepatitei C, luni și marți, în Piața Unirii și Piața Bucur Obor, între orele 9,00 — 17,00, în cadrul unei campanii inițiate de Societatea de Boli Infecțioase și HIV/SIDA și Asociația SOS Drepturile Pacienților. Campania se derulează în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. dr. Matei Balș”, cu susținerea Ministerului Sănătății.

* Roxana-Cezarina Bănică a fost numită în funcția de secretar general al Guvernului, printr-o decizie a prim-ministrului Mihai Tudose, care a fost publicată duminică în Monitorul Oficial. Bănică ocupa din 4 octombrie postul de secretar general adjunct al Executivului. Funcția de secretar general a rămas vacantă după validarea de către Parlament a lui Mihai Busuioc ca președinte al Curții de Conturi.

* Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a informat că în prezent se lucrează la studiile de fezabilitate pentru construcția în București a două noi centre destinate marilor arși, iar până la finele anului vor fi livrate o parte din echipamentele destinate centrelor din Timișoara și Iași.

* Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va propune în proiectul de modificare a Legilor Justiției controale de fond la Parchete o dată la patru sau cinci ani.

* Consiliul Suprem de Apărare a Țării se reunește marți, la Palatul Cotroceni, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis, pe ordinea de zi figurând Cooperarea structurată permanentă — PESCO și implicațiile pentru România.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/16/stirile-amiezii-bucuresti-16-octombrie-13-09-02

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *