ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI – 17 OCTOMBRIE

Plenul Camerei Deputaților urmează să se pronunțe asupra solicitării Direcției Naționale Anticorupție de încuviințare a efectuării urmăririi penale a Rovanei Plumb, acuzată de complicitate la abuz în serviciu în dosarul “Belina”. Comisia juridică a Camerei Deputaților, întrunită luni, a respins solicitarea DNA.

2c5fcf4d-5710-4ca2-b98e-9324601026be

— La dezbaterile din plen, Rovana Plumb a declarat că acest dosar penal la adresa ei nu ar trebui să existe și este rezultatul unui abuz, susținând că nu este vinovată. Ea i-a rugat pe deputați să voteze după cum le dictează conștiința.

—Deputații PNL vor vota pentru începerea urmării penale a Rovanei Plumb, a anunțat liderul grupului, Raluca Turcan. “Parlamentul nu se substituie unei instanțe, trebuie doar să spună dacă un fost ministru sau un parlamentar beneficiază de același tratament ca orice alt cetățean al acestei țări”, a spus Turcan.

—USR va vota pentru cererea procurorilor DNA în cazul Rovanei Plumb, a declarat deputatul Cristian Ghinea, care a adăugat că Parlamentul nu este Tribunal.

—PMP va vota la vedere în cazul Rovana Plumb, a informat deputatul Corneliu Bichineț, care a adăugat că “toate relele” din Parlament vor înceta fie când Liviu Dragnea ajunge prim-ministru, fie când PSD își alege alt lider.

* Senatorul PSD Paul Stănescu, propus să preia portofoliul de ministru al Dezvoltării, a declarat că nu are emoții în privința numirii sale de către șeful statului, întrucât știe că nu a încălcat legea.

* Perioada de înscriere la Loteria Vizelor (DV-2019) va reîncepe miercuri, după ce s-au înregistrat probleme tehnice, iar toate dosarele depuse înainte de această dată trebuie retrimise pentru a fi luate în considerare, a informat Ambasada Statelor Unite ale Americii la București.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/17/stirile-amiezii-bucuresti-17-octombrie-13-07-46

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *