ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI – 18 OCTOMBRIE

Marea actriță Olga Tudorache a murit, în cursul nopții de marți spre miercuri, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Elias, la vârsta de 88 de ani, potrivit unui comunicat de presă al unității medicale.

de836a44-4cb2-4b4d-b9f0-ad2ed92f19be

— “Români, a murit OLGA TUDORACHE…! O ARTISTĂ cât pământul ăsta! Profesoara mea, mama mea!”, a transmis actorul Florin Călinescu.

—Ministrul Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu, a afirmat că regretata actriță Olga Tudorache a încântat generații cu talentul și vigoarea sa.

—Academicianul Răzvan Theodorescu a spus că Olga Tudorache a fost probabil personajul feminin cel mai vizibil al scenei din România în ultimele decenii.

—Directorul Teatrului Metropolis, George Ivașcu, a deplâns moartea marii actrițe și a anunțat că instituția de cultură pe care o conduce va omagia personalitatea acesteia, Sala Mare urmând să-i poarte numele.

—Actrița Dorina Lazăr a declarat că Olga Tudorache a fost un om extrem de vulnerabil, în ciuda aparențelor de om dur. “Ea pe dedesubt era un om foarte bun, foarte generos, o actriță foarte generoasă”, a spus Lazăr.

* Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că proiectul de modificare a Legilor Justiției a fost finalizat, prioritară devenind îndeplinirea cerințelor din hotărârea pilot a Curții Europene pentru Drepturile Omului privind condițiile din penitenciare. Ulterior, Toader a anunțat că se va întâlni în 26 octombrie cu prim-vicepreședintele Comisie Europene Frans Timmermans pentru a discuta despre soluțiile cuprinse în proiectul de modificare. El a precizat că a solicitat Comisiei de la Veneția aviz cu privire la procedura de numire a procurorilor de rang înalt.

* Senatorii și deputații au adoptat proiectul de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Parlamentului României nr.30/1993 privind organizarea și funcționarea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI. Printre modificările adoptate se află obligația SRI să răspundă solicitărilor comisiei parlamentare, într-un termen rezonabil, de șapte zile. De asemenea, se introduce obligația persoanelor invitate la comisie să prezinte membrilor acestui for aspecte pe care le consideră necesare sau care sunt solicitate.

* Fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu a dat o declarație în fața anchetatorilor DNA privind lucrurile pe care le știa despre concesionarea Bazei Sportive “Cutezătorii”. Pe 10 octombrie, DNA anunța că fostul secretar de stat în Ministerul Educației Mihnea Costoiu și fostul jucător de tenis Dinu Pescariu sunt cercetați de procurorii anticorupție, sub control judiciar, în dosarul în care se investighează modalitatea în care a fost concesionată Baza Sportivă “Cutezătorii” din București.

* Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează șapte percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei grupări specializate în săvârșirea infracțiunilor de delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de 8 milioane de euro.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/18/stirile-amiezii-bucuresti-18-octombrie-13-11-11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *