ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI – 19 OCTOMBRIE

România a făcut “unele lucruri bune” prin implementarea cardului național de sănătate, dar există nevoia de îmbunătățire a accesului la sistemul sanitar, a declarat comisarul european pentru Sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, aflat în vizită la București. “În România, sistemul este subfinanțat, ceea ce înseamnă un risc pentru sustenabilitatea pe termen mediu și lung”, a susținut Andriukaitis.

38f31672-e55c-48d4-b5f6-455a38802eaa

* Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în mesajul transmis participanților la forumul de afaceri “Trade Winds”, că este timpul ca România să devină o țară cu o economie de piață consolidată, “unde succesul este rezultatul performanțelor, nu al favorurilor și al conexiunilor politice”.

* România are multe de oferit în domenii ca agricultura, industria high-tech, IT și producția industrială, a declarat premierul Mihai Tudose, la deschiderea Business Development Conference, eveniment organizat în cadrul “Trade Winds”. “România este una dintre cele mai mândre națiuni din UE, astăzi când ne mândrim cu cea mai mare rată de creștere economică”, a afirmat Tudose.

* Statele Unite ale Americii nu au “un aliat și un prieten mai bun decât România” în regiune iar, pentru a atrage investitori americani, trebuie să asigure un climat de afaceri “previzibil și transparent”, a afirmat ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, la “Trade Winds”, care aduce în România cea mai importantă misiune comercială din SUA.

* Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că i se pare “nefiresc” faptul că nu există o evidență a celor care au intrat în arhiva SIPA. El a fost audiat la Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA, prilej cu care a informat că a solicitat ORNISS să îi comunice dacă persoane care au intrat în arhivă aveau certificat emis de această instituție și a înaintat documentația pe această temă către DIICOT, care are în lucru un dosar.

* Fostul procuror general al României Ilie Botoș s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Botoș, care a fost secretar de stat în MAI în acea perioadă, a precizat că a dat detalii tehnice legate de cauza în care este cercetat fostul vicepremier Gabriel Oprea.

* Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu a declarat că este mirat de faptul că fostul ministru Ecaterina Andronescu a negat că s-ar fi întâlnit cu el în legătură cu încheierea și prelungirea contractului de concesiune a Bazei Sportive “Cutezătorii”. “Noi ne-am întâlnit și în 2001, când am semnat primul contract, și în 2009, când am discutat despre prelungirea celui de-al doilea contract”, a spus Pescariu, prezent la Înalta Curte de Casație și Justiție.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/19/stirile-amiezii-bucuresti-19-octombrie-13-10-01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *