ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI – 20 OCTOMBRIE

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că, în urma intrării în vigoare a Legii recursului compensatoriu, până joi la miezul nopții, au ieșit din penitenciar 529 de deținuți iar 3.349 au dobândit vocație pentru liberare condiționată. El a informat, totodată, că majoritatea deținuților se plâng de faptul că sunt amânați fără justificări temeinice în privința liberării condiționate și, ca urmare, se fac verificări.

18e137f3-f065-4c6f-be74-d3afe1196ead

* România are “o piață de talente” în tehnologia informației și inginerie iar acest lucru a dus, în timp, atât la creșterea companiilor românești, cât și la creșterea investițiilor străine, inclusiv a celor americane, a declarat Abigail Rupp, adjunctul șefului misiunii diplomatice a Statelor Unite ale Americii la București. Ea a participat la o discuție referitoare la modele de urmat în inovație, cuprinsă în programul “Trade Winds”, ce a aduce în România cea mai importantă misiune comercială americană.

* Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a solicitat demiterea ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, ca urmare a declarațiilor acestuia referitoare la taxa de solidaritate de 2%. Buda susține că ministrul face referire la o directivă europeană abrogată din 2008, ceea ce demonstrează că instrumentele UE îi sunt acestuia “mai mult decât străine”.

* Un procuror DNA a cerut judecătorilor de la Tribunalul București condamnarea lui Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, la închisoare cu executarea pedepsei și confiscarea sumei de 700.000 de euro pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Tribunalul București a terminat de judecat dosarul lui Vasile Blaga, urmând să anunțe data când va da sentința.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/20/stirile-amiezii-bucuresti-20-octombrie-13-13-13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *