ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI – 25 OCTOMBRIE

Ziua Armatei României este marcată în țară prin ceremonii militare și religioase, depuneri de coroane la mormintele și monumentele dedicate eroilor, precum și prin manifestări culturale tematice.

f0bb2059-d73c-4ffa-9352-3bdcfff0d9da

* Guvernul României a fost, este și va fi un partener necondiționat al Armatei Române, afirmă premierul Mihai Tudose, într-un mesaj transmis cu această ocazie. El își exprimă “recunoștința și prețuirea pentru militarii români, care prin jertfă, curaj și devotament asigură securitatea cetățenilor și integritatea teritorială”.

* Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, mulțumește militarilor și personalului civil al MApN pentru profesionalismul cu care își îndeplinesc misiunile încredințate și arată că România și-a asumat calitatea de furnizor de securitate în regiune.

* Armata a fost și a rămas una dintre instituțiile fundamentale ale statului, ocupând un loc privilegiat de apărător al valorilor fundamentale ale poporului român, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. ”Actele de eroism săvârșite de ostașii noștri vor rămâne veșnic înscrise în istoria și în conștiința poporului român”, se arată în mesajul adresat de Carmen Dan.

*** Omul de afaceri Ioan Niculae a declarat, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că dosarul Romgaz a fost o țintă economică, ce a avut ca scop distrugerea industriei naționale de îngrășăminte. Declarația a fost făcută la ieșirea din sediul Instanței supreme, unde a avut loc primul termen în cameră preliminară în cazul dosarului Romgaz în care Ioan Niculae este judecat alături de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu.

*** Curtea Constituțională a României (CCR ) discută pe 15 noiembrie sesizarea PNL referitoare la hotărârea Parlamentului care modifică modul de funcționare a Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI.

*** Pompierii militari au intervenit la nivel național pentru evacuarea apei din 25 de curți și beciuri inundate, dar și pentru îndepărtarea a 167 de copaci doborâți, informează IGSU. Potrivit sursei citate, 11 județe au fost afectate în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase din ultimele 24 de ore, caracterizate de ploi și intensificări ale vântului. În București, s-a intervenit pentru degajarea a 146 de copaci, fiind avariate 80 de autoturisme.

*** Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat la Parlament că deja se pregătesc normele de aplicare a Legii vaccinării. “Practic, nu vom aștepta ca legea să își facă tot parcursul, noi vom fi cu normele de aplicare pregătite, cu toate că inițial în lege era prevăzut un alt termen de aplicare”, a spus ministrul.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/25/stirile-amiezii-bucuresti-25-octombrie-13-08-54

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *