ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI – 16 OCTOMBRIE

Propunerile de numire a noilor miniștri – Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor și Marius Nica la Fonduri Europene – au ajuns la Palatul Cotroceni, a anunțat Administrația Prezidențială.

a02bba9c-1ec8-48b7-b03d-3423dbb29636

* Deputatul PSD Rovana Plumb, fost ministru al Mediului, s-a prezentat la ședința Comisiei juridice la care se discută solicitarea Direcției Naționale Anticorupție privind efectuarea urmăririi sale penale. Rovana Plumb a venit însoțită de avocat. Ședința comisiei nu este publică.

* Alexandru Macovei, fost manager al Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, și Ioan Lascăr, fost șef al Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul aceleiași unități medicale, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

* Liberalii vor ataca marți în contencios administrativ Hotărârea de Guvern prin care au fost modificate normele de aplicare a Legii pensiilor, a anunțat președintele PNL, Ludovic Orban.

* Deputatul USR Oana Bîzgan a anunțat că demisionează din Uniunea Salvați România și devine deputat independent, menționând că este o decizie ‘personală’ în urma căreia poate să își îndeplinească ‘în cel mai eficient mod’ obiectivele pentru acest mandat.

* Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, anunță că nu va participa la ceremonia depunerii jurământului la Cotroceni de către noii miniștri ai Cabinetului în semn de protest față de declarația președintelui Iohannis de a ‘nu recunoaște principiul prezumției de nevinovăție’.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Andreea Rotaru)

Sursa Agerpres | Social
https://www.agerpres.ro/social/2017/10/16/stirile-serii-bucuresti-16-octombrie-18-35-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *